Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: virtual box - myš [vyřešeno]  (Přečteno 2750 krát)

Milan Šťovíček

• Návštěvník
    • www.stovicek.name
virtual box - myš [vyřešeno]
« kdy: 21 Května 2009, 20:28:55 »
Ahoj,

po instalaci Jaunty se mi nepodařilo správně spustit Virtual box.

Při spouštění Virtual boxu mi přestane fungovat myš a odpojí se externí USB disk (mountován automaticky do /media). Funguje pouze touchpad. Dočetl jsem se, že instalací přídavků pro hosta (guest additions) by se měl problém s myší srovnat, ovšem nesrovnal - myš nadále nefunguje a navíc se mi windows (XP) zaseknout ve statusu "načítání" (těsně před tím, než se má zobrazit Plocha).

Zkoušel jsem VB 2.2.2, 2.2.0, ale stále stejný problém.

Setkal jste se s tímto někdo ? Jak jste to případně vyřešili ? Za každou radu budu velice vděčný, virtual box potřebuji k testování webových aplikací v různých prohlížečích.

Díky
Milan Šťovíček
« Poslední změna: 22 Května 2009, 00:56:44 od Milan Šťovíček »

david

• Aktivní člen
  • *
Re: virtual box - myš
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2009, 23:29:02 »
Zdravím,

používám VB 2.2.0, s myší jsem problém neměl, ale musel jsem v nastavení povolit ten USB disk. Pokud jde o sdílení, vytvořil jsem si na disku složku a tu nasdílel (taky přes nastavení).

Nevím, snad to pomůže.

D

Milan Šťovíček

• Návštěvník
    • www.stovicek.name
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2009, 00:38:38 »
david ..
asi jsem to špatně popsal, nebo jsi to špatně pochopil :-)

Jde mi především o tu USB myš - při spuštění virtuálního stroje mi přestane fungovat, což je špatně.
USB disk se neodpojí z virtuálního OS, ale z Ubuntu (hlavní OS).

Teď si uvědomuji, že VirtualBox převezme kontrolu nad USB - uvnitř VirtualBoxu mi funguje myš, i disk se zobrazí jako nalezený. Ovšem v Ubuntu (hlavní OS) ani jedno nefunguje.

Z toho plyne nová otázka - jak nechat USB přístupné hlavnímu OS i při spuštěném virtuálním stroji?

Milan

« Poslední změna: 22 Května 2009, 00:41:38 od Milan Šťovíček »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2009, 00:59:06 »
Jde mi především o tu USB myš - při spuštění virtuálního stroje mi přestane fungovat, což je špatně.
Myš přestane fungovat mám chápat že se nedostane z okna virtualboxu?
VBox nepoužívám, ale myslím že uvolňovací klávesa byla snad pravý ctrl, ale tohle chování by snad měly odstranit právě ty přídavky pro hosta.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Milan Šťovíček

• Návštěvník
    • www.stovicek.name
Re: virtual box - myš [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 22 Května 2009, 00:59:36 »
Tak vyřešeno ..

Nějaká domněnka mi říkala, že zařízení, která chci mít přístupná ve virtuálním PC musím povolit filtrem USB zařízení. V mém případě je to naopak - všechny filtry USB jsem smazal a vše funguje jak má - myš, disk.

Možná to bude mít nějakou spojitost s přídavky pro hosta a "nezachytáváním" myši.

Díky, Davide, za reakci - donutila mě o tom znovu přemýšlet :-)

Milan

Milan Šťovíček

• Návštěvník
    • www.stovicek.name
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2009, 01:01:20 »
Myš přestane fungovat mám chápat že se nedostane z okna virtualboxu?
VBox nepoužívám, ale myslím že uvolňovací klávesa byla snad pravý ctrl, ale tohle chování by snad měly odstranit právě ty přídavky pro hosta.

Myš v Ubuntu (hlavním OS) vyložene přestala fungovat - jako když ji vytáhnu z USB. To samé dělal externí disk - také se odpojil ze své složky a znovu se připojil po vypnutí virtuálního PC (stejně tak po vypnutí začala pracovat myš). Ve virtuálním PC ale byly obě periferie k dispozici (myš jezdila a z disku se dalo číst).

Milan

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.