Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klíčenka(asi pro wifi)  (Přečteno 3441 krát)

popelar

• Aktivní člen
  • *
Klíčenka(asi pro wifi)
« kdy: 22 Května 2009, 17:17:30 »
..tož to taky vidím poprvé...Je to takové nepříjemné, dávat nějaké heslo, aby se notebook připojil přes wifi..Neví někdo, jak to obejít?..v klíčenkách se to se mnou moc nebavilo.. >:(
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

sopik2

• Návštěvník
  • jsem proste ztucnakovel
Re: Klíčenka(asi pro wifi)
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2009, 12:43:53 »
nevím ;D ale při zadání hesla na přístup přes WIFI, se mně system zeptal na uložení hesla,potvrdil jsem a už žádne heslo nadávám. (Wifi Praha 5) a jedu nonstop akorát signál kolísa. ;D

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2009, 17:55:52 »
..tož to taky vidím poprvé...Je to takové nepříjemné, dávat nějaké heslo, aby se notebook připojil přes wifi..Neví někdo, jak to obejít?..v klíčenkách se to se mnou moc nebavilo.. >:(
Network manager to tak ma skoro ve vsech distrech. Nainstaluj WICD, tam heslo zadavat nemusis a navic je to lepsi network manager, nez ten vychozi v Ubuntu.. :)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2009, 18:19:26 »
nevím ;D ale při zadání hesla na přístup přes WIFI, se mně system zeptal na uložení hesla,potvrdil jsem a už žádne heslo nadávám. (Wifi Praha 5) a jedu nonstop akorát signál kolísa. ;D

jaks to zadal? já jedu taky přes praha5.net a vždycky mi vyskočí obrazovka v mozzile.... v network manageru?
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

sopik2

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2009, 20:05:33 »
 ;D tak to přesně nevím,ale mam prohlížeč SeaMonkey,přestalo to požadovat při přechodu na 9.04. takže ti asi moc nepomůžu. Nejsem zas tak zběhly v linuxu. Přešel jsem teprve před 2 měsíci. Ale mám dojem že mám nastaveno v: system-volby-připojení k síti-bezdrátová-nastaveno připojit automaticky. Takže při každém zapnutí notasu jsem ihned na síti 8)

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Května 2009, 23:19:23 »
;D tak to přesně nevím,ale mam prohlížeč SeaMonkey,přestalo to požadovat při přechodu na 9.04. takže ti asi moc nepomůžu. Nejsem zas tak zběhly v linuxu. Přešel jsem teprve před 2 měsíci. Ale mám dojem že mám nastaveno v: system-volby-připojení k síti-bezdrátová-nastaveno připojit automaticky. Takže při každém zapnutí notasu jsem ihned na síti 8)

já měsíce tři, heč :D

to mě se připojí taky, jen po mě chce v mozzile přihlášení k síti. Heslo v ní mám uložené, teď jen zaškrtnu souhlas s řádem a jedu, jen mě to štve...

sopik2

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Května 2009, 16:02:46 »
 8) Tak to asi bude jak píše vymazat a ignorovat. Nevím jak ale fakt to po mě nic nechce. Vždy to bylo aktualní na 12 hod. a ted to je nonstop. Jestli to neni někde mimo  ;D ;D

ufaak

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 25 Května 2009, 16:13:06 »
ja mam tu zkusenost, ze pokud nastavim, ze po pusteni pc mi rovnou nabehne ubuntu a prihlasi se "bez me asistence", tak chce heslo klicenky pro pripojeni k wifi (da se obejit, jak psal duckd). Pokud pustim pc, a pak se musim prihlasit do ubuntu, tak to uz nechce heslo na klicenku a pripoji se k wifi automaticky... nicmene vyresil jsem to pouzivanim wicd 8)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 25 Května 2009, 16:18:09 »
Na dvou strojích (na každém dva uživatelé) se to automaticky zaloguje a připojí na wifi. U druhého uživatele zadám heslo do systému a připojí se to hned na wifi. Mám Ubuntu 8.04 a NM. Na heslo do WiFi se to nikdy* neptá.

*Nikdy, samozřejmě neznamená nikdy!
Cca jedou za měsíc se počítač "zblázní" a chce heslo zadat jednou až pětkrát znovu.

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Janik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 25 Května 2009, 23:11:00 »
8) Tak to asi bude jak píše vymazat a ignorovat. Nevím jak ale fakt to po mě nic nechce. Vždy to bylo aktualní na 12 hod. a ted to je nonstop. Jestli to neni někde mimo  ;D ;D

ach ti šťastlivci, kterým vyšlo poskakování na jedné noze při měsíčku :D

holzz

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 26 Listopadu 2010, 10:37:17 »
ŘEŠENÍ
zdravim, partyzani.
pokud nechcete aby se vas klicenka ptala na heslo pripojovani do site
staci -> prave mysitko na ikonu wifi (u hodin) -> upravit pripojeni -> zalozka "bezdrátová" -> kliknout na sit, kterou pouzivate -> upravit -> a dole zaskrtnout ceckbox "dostupne provsechny uzivatele"

a ted zjednodusene: ve vlastnostech pouzivane site odskrtnout "dostupne provsechny uzivatele"

a uz se vas u dane site na heslo nikdy nezepta  ;D
cus bus
stroj: hp 550

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.