Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po hibernaci nenabehne system v normalnim rezimu  (Přečteno 1219 krát)

ch0un0ky

• Host
Po hibernaci nenabehne system v normalnim rezimu
« kdy: 22 Května 2009, 20:48:16 »
Zdravim.

Zkousel jsem jestli mi funguje hibernace na mem notebooku, ale bohuzel se neco pokazilo a vubec nevim co. Pri startu systemu v normalnim rezimu se mi objevi, ze se nepodarilo najit nic k obnove a ze probehne normalni start, ale pak se mi cely system zasekne. Kdyz system pustim v zachranem rezimu, tak nabehne ok.

Pawan

• Aktivní člen
  • *
Re: Po hibernaci nenabehne system v normalnim rezimu
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2009, 00:28:44 »
na hibernaciu(niesom si isty) alebo uspatie (som si isty) sa pokial ja viem pouzival swap... aky velky mas swap? je dostatocny na to aby ti ulozil vsetky data na disk a po starte ich mohol z disku obnovit? mne tieto funkcie nefungovali lebo som si pri instalacii ubuntu vzdy nastavil swap na 258 alebo 512...
po precitani par clankov ako vyriesit problem s hybernaciou alebo spankom som si pri instalacii ubuntu nastavil swapovaci oddiel na 2gb a nasledne to vzdy fungovalo a aj funguje... neviem aka je minimalna hodnota swapu ktora je potrebna na hibernaciu/swapovanie a ci to tak este teraz funguje..ci je ten swap potrebny..ale ako som uz napisal, od vtedy ako som si rozsiril swap vsetko funguje okay.
Ale pokial nemam pravdu...isto sa tu najde nieto kto o tom bude vediet viac
« Poslední změna: 23 Května 2009, 00:30:32 od Pawan »
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

Pawan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2009, 00:33:03 »
a ak to pomoze tak ti pisem ako to vyzeralo ked som nemal dostatocny swap... a po zahajeni hybernacie alebo spanku to trvalo dlho kym sa moj notebook vypol/ak sa teda vobec vypol a po ukonceni hybernacie a nslednom zapnuti pc sa mi system spustal uplne nanovo alebo sa to zaseklo...
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

ch0un0ky

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2009, 01:34:18 »
Diky za radu, ale se swapem u me problem nejspis nebude, protoze ho mam o trochu vetsi nez je velikost RAM, takze mista pro hibernaci bych mel mit dost, jestli se hibernace provadi do swapu. Jeste dodavam ze nejakym zahadnym spusobem notebook jide spustit pod linuxama kdyz mam zapojeny adapter, ale pri vypojenem adapteru, tj. behu na baterku, mi system nenabehne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.