Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Netbooky  (Přečteno 2184 krát)

rolba

• Návštěvník
Netbooky
« kdy: 23 Května 2009, 12:12:46 »
Už poměrně dlouho vlastním Asus eee 900A a taky poměrně dlouho hledám nějaké distro, které by mi na netbooku vyhovovalo. Vyzkoušel jsem toho hodně .. základní Xandros, Easy Peasy, Debian Lenny, eeeXubuntu, Ubuntu 8.10 atp .. ale u všech jsem všude narazil na nějaký problém. Zkusil jsem dnes nainstalovat Ubuntu 9.04 (desktop- netbook remix ani náhodou) a byl jsem mile překvapen. Netbook běží svižně, téměř nerozeznatelně s desktopem .. Efekty fungují bez tahání, bez nejmenších problémů. Teď musim pryč ale večer to budu ještě testovat, tak sem hodim nějaké poznatky, ale zatím to vypadá že se u mne konečně ohřeje  :)
Netbook: Asus eee 900A
Desktop: AMD 2.5GHz, Ati Radeon HD3870, 2GB RAM, Motherboard-Asus
Vše jede na linuxu..

premet

• Host
Re: Netbooky
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2009, 12:41:51 »
A důvod proč si založil toto téma ?

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2009, 12:56:43 »
Když už jsi založil toto téma, a vyzkoušel několik různých distribucí, tak by mě zajímalo jaké jsi měl s čím problémy a co se ti na dané distribuci líbilo resp. nelíbilo. Jeslti by jsi mohl napsat takový souhrn plusů a mínusů jednotlivých distribucí, podlé tvého pohledu. Myslím, že by to bylo i pro ostatní uživatele netbooků užitečné.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2009, 16:39:25 »
rolba : já vím :)

jinak kdyby si chtel byt moc aktivni tak zkus ostatni distra jak na tom jedou - suse, sqeezy, mandriva. gentoo.... docela by me to zajimalo
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2009, 21:41:12 »
co zkusit eeebuntu? :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #5 kdy: 23 Května 2009, 22:13:25 »
eeebuntu neni oficialni nazev. jeho tvorce o tom sice snil a chvili to tak i vypadalo ale nakonec to Canonical nepoilil proto se ted prezentuje na netu pod nazvem Easy Peasy . jinak na nem nic jineho neni oproti klasice ubuntu
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #6 kdy: 23 Května 2009, 22:26:36 »
eeebuntu neni oficialni nazev. jeho tvorce o tom sice snil a chvili to tak i vypadalo ale nakonec to Canonical nepoilil proto se ted prezentuje na netu pod nazvem Easy Peasy . jinak na nem nic jineho neni oproti klasice ubuntu
tohle se mi nejak nezda sice to nesleduju, ale pritelkyne ma na nb eeebuntu odsud a vše funguje naprosto bezchybně...myslím díky speciálnímu eee kernelu...jo má eee1000h. ;)
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #7 kdy: 23 Května 2009, 22:37:41 »
tak i 9.04 na netbooku funguje bezchybne. vim ze i EP melo nejakej eeebuntu kernel nebo jak se to jmenovalo ale rozdil jsem teda nepocitil

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2009, 23:22:41 »
sestře teď instaluju linux4one na její acer aspire one tak jsem na to zvědavej. už nechtěla XP, který tam byly kravsky pomalý ::) sice mi při pokusu nabootovat z flashky pořád panikařil kernel ale vygooglil jsem si boot s parametrem -f a už to fachčilo.

rolba

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Května 2009, 21:57:00 »
No já jsem tam eeebuntu měl také no chyby jsem nepocítil, ale občas se mi to trochu popotahávalo což nebyl velký problém, ale jednoduše mi prostě nesedlo .. s 9.04 jsem mnohem spokojenější ... compiz bez problémů a s ním v podstatě všechny programy, které běží na klasickém desktopu .. wifi bez problému
Netbook: Asus eee 900A
Desktop: AMD 2.5GHz, Ati Radeon HD3870, 2GB RAM, Motherboard-Asus
Vše jede na linuxu..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.