Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém zo zavádzačom  (Přečteno 2635 krát)

robosk25

• Návštěvník
Problém zo zavádzačom
« kdy: 23 Května 2009, 20:14:01 »
Ahoje, Mám v PC dva disky jeden Maxtor 160GB kde mám Windows XP druhý je WD 640GB kde som si nainštaloval ubuntu 9.04 keď sa dokončila ištalácia a klikol som na reštartovať PC tak tam na takú sekundičku naskočilo na obrazovku toto

veĽmi som tomu nevenoval pozornosť. Ale keď sa reštartovalo PC absolútne žiadny zavádzač nič spustilo mi to XP predpokladám že tá chyba čo to hodilo je asi chybný zavádzač a ja sa jednoducho neviem na ten linux nijako dostať poradíte mi ? Ďakujem

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Problém zo zavádzačom
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2009, 20:34:34 »
Ta chyba je problem s citanim cd. Cize vadne cd alebo mechanika.
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB
Toto je postup na instalaciu grubu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2009, 20:36:52 »
Ale on říkal, že to je po instalaci, tj. při bootování z HDD.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

robosk25

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2009, 20:52:07 »
mechanika ma asi 3 mesiace a skusal som dat ubuntu Hardy a aj 9.04 a stále ta istá chyba ani CD ani mechanika, a postupoval som podla toho navodu lebo ja najprv citam potom sa pytam ale ked som otvoril toho spravcu spustenia tak nemiesto toho rozsiahleho menu jeden veľý error. Naozaj nerozumiem dokonca som sa nastval a zmazal obydva disky  ;D a cisto len linux na novo takze nebol ani windows a stale ta ista chyba.
« Poslední změna: 23 Května 2009, 20:55:36 od robosk25 »

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2009, 21:12:25 »
Je to teda při bootování z CD, nebo z HDD? Co zkusit mechaniku fyzicky odpojit? (aby se zjistilo, jestli to dělá ona - i když to na ten výpis vypadá)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

robosk25

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Května 2009, 21:18:54 »
Ono ta chyba vyskoci ked nainstalujem system resetne sa to a prebehnu post testy a zavadzac nikde klasicky sa spusta XP, ale idem dat staru mechaniku aj ked pokazenu ale tam bola chyba len to ze nenapalovala DVD. A ked to pojde tak tu novu budu zbierat degeši spred bloku. Ďakujem za pomoc

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #6 kdy: 23 Května 2009, 21:26:34 »
No ještě není za co, tak Vám přeju, ať se to povede. :)

Jinak pokud se vyskytují nějaký chyby s hw, je dobré odpojit vše, co jde, zkusit to postupně zapojovat a tak zjistit, co ten konflikt způsobuje.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 23 Května 2009, 21:28:57 »
Ale on říkal, že to je po instalaci, tj. při bootování z HDD.
Tiez pisal ze mu xp normalne bootuje. Uz po instalacii ubuntu. Cize pocitam ze instalacia zlyhala aj ked sa tvarila ze skoncila ok. Chyby vypisovalo pri ukonceni live ubuntu co mohlo byt necitatelne cd.
Aj ked, samozrejme sa mozem mylit. Chcelo by to otestovat cd na chyby.

robosk25 Pises ze mas dva disky. Grub mohlo nainstalovat aj na ten druhy. Skusal si zmenit v biose z ktoreho disku ma bootovat?

P.s Co je spravca spustenia? Pises ze grub tam nemas. Pritom pises ze si spustil spravcu spustenia. Toto ma trochu matie.

A. Tak neskoro. Pockame ako to dopadne. Ale aj tak daj v menu livecd kontrolovat cd na chyby.
« Poslední změna: 23 Května 2009, 21:31:27 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #8 kdy: 23 Května 2009, 21:33:11 »
Taky se v tom nějak ztrácím. :D

robosk25

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Května 2009, 21:34:49 »
cd som dal kontrolovať na chyby a bolo to všetko OK aj Hardy aj 9.04 lebo som skúšal obydve a stým správ com som to myslel tak že som spustil live cd a klikol na startup manager tak nejak sa to vola ako je to v tom návode lenze namiesto tej tabulky ako je to tam na obrázkoch bol nejaký error. Inač ja som predtým mal nainštalované ubuntu na tých istých diskoch aj s grubom bez problémov ale inštaloval som zo stared dvd mechaniky takže som nikdy nemenil v biose primarny bootovaci disk
« Poslední změna: 23 Května 2009, 21:37:04 od robosk25 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.