Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 - Problem s WiFi sifrovanim - spojeni pada  (Přečteno 1085 krát)

vaclavpe

• Návštěvník
Ubuntu 9.04 - Problem s WiFi sifrovanim - spojeni pada
« kdy: 25 Května 2009, 09:56:44 »
Ahoj,

Nedavno jsem instaloval na svuj pocitac Ubuntu 9.04 (jadro 2.6.28-11),  ktery nahradil Suse 10.0 (jadro 2.6.13 - mam pocit). Mam WiFi kartu Zcom XI-626 a pouzivam orinoco_pci ovladac. Na druhe strane je router ZCOM WA-2204TX.

Predtim jsem nemel s WiFi (zapnuty WEP) vyraznejsi problemy. Na Ubuntu mi bohuzel spojeni pada, kdyz pripojim disk na vedlejsim pocitaci a chci neco zkopirovat, tak mi WiFi v PC lehne spolehlive do pul minuty. Silu signalu mam 100% stabilne - WiFi v ramci bytu 3+1. Kdyz vypnu sifrovani, situace se rapidne zlepsi.

v dmesg mam hodne hlasek

eth1: Information frame lost.

Setkal jste se s tim uz nekdo ? Da se nejak tato karta umravnit - nejakym parametrem ovladace, nebo jinym ovladacem, nastavenim routeru, nebo proste nejak jinak ? Menilo se neco v jadre Linuxu ?

Diky predem, Vasek

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
Re: Ubuntu 9.04 - Problem s WiFi sifrovanim - spojeni pada
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2009, 10:23:58 »
Podle tohoto: http://www.abclinuxu.cz/hardware/pripojeni-na-sit/bezdratove/pci/zcomax-xi-626-pci-prism-2.5-chipset
by měl být použit ovladač hostap - zkus to s ním
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.