Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blikání obrazu v aplikacích (např. Google Earth)  (Přečteno 2409 krát)

marcusino

• Návštěvník
Blikání obrazu v aplikacích (např. Google Earth)
« kdy: 27 Května 2009, 03:34:45 »
čaučau,

narazil jsem u mě na další problém....problikává mi obraz v Google Earth a i panel Cairo-dock...možná se nějaký jiný prográmky taky ještě najdou, kde se to taky bude stávat...

už jsem tady na fóru viděl podobnej problém někoho řešit, ještě jsem netušil, že se mě to bude brzo týkat taky, tak jsem tomu nevěnoval obzvlášť velkou pozornost, a dneska jsem tu diskusi na toto téma nemohl najít :(

nebude problém s ovladačema na grafickou kartu?? Předem díky za rady a nápady....
HP Pavilion dv5 1030ec
AMD Turion 64 X2 2,1 GHz, 3072 MB, ATI Mobility Radeon HD 3450 (256 MB)
Windows Vista / Ubuntu 9.04 64bit Jaunty Jackalope

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Blikání obrazu v aplikacích (např. Google Earth)
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2009, 07:59:17 »
vypnout compiz?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

marcusino

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2009, 08:35:22 »
no zkusim to...ale velmi nerad:D To je jako návrat z dnešní doby do středověku nebo k Vistam..a hlavně by to byl děsnej vopruz furt vypínat a zapínat compiz (jako já to nedělam kvůli google earth, to bylo jako jen příklad, protože možná někdo určitě bude vědět o čem je řeč, že nefunguje jak má (najedu na bílou plochu třeba jen abych si vyhledal náký město a obraz zeměkoule začne nesnesitelně blikat...ale bez toho se obejdu...ale jinak bych rád používal cairo-dock)
nevim jestli za to můžou karty ATI...ale přece nějak to musí jít...
když se podíváš http://www.youtube.com/watch?v=o6oX9mn2F20, tak tam mu to běhá bez problémů..ale možná je to fakt těma ATI...nevim

HP Pavilion dv5 1030ec

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2009, 10:17:47 »
Ide o to kolko tych akcelerovanych aplikacii pouzivas. Mne to blika len pri tom googleearth a sem tam pri flash. No a kvoli tej jednej aplikacii sa mi oplati vypnut compiz.
Ale mas pravdu je to skoda ze to na ATI blika a mohli to opravit, ci uz v slobodnych alebo neslobodnych ovladacoch.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2009, 10:28:15 »

marcusino

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Května 2009, 12:39:53 »
no zatim nemam problém nikde až na cairo-dock, kterej se chová nějak divně (špatně se najede myší a on skáče, bliká atd., ale když se to pustí jako NO openGL tak jsou s tim menší problémy)
Ten google mě tolik nevadí (tam když se drží ukazatel myši na mapě tak to nebliká, jen když se přejede na bílou plochu vedle mapy nebo spustí nějakej wiki bod na mapě), ale zajímalo by mě v čem je tam problém?? jestli se tadyta kosmetická vada dá nějak opravit....
HP Pavilion dv5 1030ec

marcusino

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Května 2009, 15:23:41 »
ještě jsem narazil na jednu věc...

zkoušel jsem dneska
Kód: [Vybrat]
glxgears
a okno s ozubenými koly začalo blikat. Bylo to trochu jiný než u googlu, jinou barvou (google bíle, kola černě) a možná s menší intenzitou...bude to asi kvůli tomu compitzu (fps je přece větší při vypnutym compizu a teď jsem měl nižší hodnoty než když jsem compiz ještě nepoužíval, jen si bohužel nepamatuju jestli to předtim blikalo :D)

HP Pavilion dv5 1030ec

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2009, 16:00:42 »
Obecně fglrx ovladače + compiz = blikání videa a "čekohokoliv významně využívající GK" (3Dhry, glxgears. GE apod.).
U videa se to dá vyřešit přepnutím výstupu na X11, což ale způsobí, že video táhne procesor a ne grafická karta. U ostatních "věcí" se doporučuje vypnout compiz = neblikání "čehokoliv významně využívající GK".
Možná někde na netu se najde nějaký parametr do xorgu, který toto omezuje na minimum, ale nevím o něm (neřešil jsem to). Každopádně, je to myslím verze od verze lepší - nevím jak nyní - 3 poslední verze už nepoužívám)

Např. u nvidie nebo intel grafik, tento problém není. I proto jsem minulý rok starou x1300 vyměnil za nvidi a tyhle problémy jsou fuč.
« Poslední změna: 28 Května 2009, 16:03:57 od luisah »

marcusino

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 28 Května 2009, 17:26:08 »
ještě jsem tu našel odkaz jak zprovoznit nepodporovanou ATI na Ubuntu 9.04 JJ

http://onlyubuntu.blogspot.com/2009/05/howto-enable-ati-unsupported-cards-in.html?showComment=1242918178307#c1387152361894969157

zkusim to a uvidim..doufam že mi to nerozhází systém a nebudu ho muset přeinstalovat a projít si všechny změny a úpravy JJ od začátku :D

Když vypnu compiz tak vše běhá tak jak má, ale bez efektů plochy to už neni ono. :(
HP Pavilion dv5 1030ec

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 28 Května 2009, 17:32:52 »
No to je sice hezký, ale jedná se, alespoň co jsem z toho pochopil o rozjetí grafiky (ty co nejsou podporované od ati -> tedy série x... a starší) s compizem a svobodnými ovladači (i když ty by snad měli jet "normálně" i tak). Ty si můžeš jednoduše také vyzkoušet -> vyhodíš fglrx ovladače (tvoje grafika je od ati ještě podporována) a vyzkoušíš svobodné ovladače (přidáš položku ati do xorgu).

Kdyžtak mě někdo opravte zda jsem to špatně pochopil  ;)

EDIT:
Když vypnu compiz tak vše běhá tak jak má, ale bez efektů plochy to už neni ono. :(
A, pán je gurmán.  ;D
« Poslední změna: 28 Května 2009, 17:37:00 od luisah »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.