Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Používáte systémovou nápovědu Ubuntu?

Ano, po první instalaci jsem ji prostudoval(a) a nadále ji používám
1 (6.3%)
Ano, při problému je to většinou první pokus
2 (12.5%)
Ano, v krajní nouzi, když nejsem připojen(a) k internetu, zkusim v ní hledat
4 (25%)
Kdysi jsem na to omylem klikl(a)
5 (31.3%)
Ne, nemám žádné problémy
1 (6.3%)
Ne, zásadně nečtu manuály a helpy
0 (0%)
Ne, nevim kde to najdu
2 (12.5%)
Ne, nevím co je to
1 (6.3%)

Celkem hlasů: 13

Autor Téma: Nápověda a podpora - získejte pomoc s Ubuntu  (Přečteno 1917 krát)

emil54

• Host
Nápověda a podpora - získejte pomoc s Ubuntu
« kdy: 27 Května 2009, 13:42:10 »
Přiznám se, že jsem si na to strakatý červenobílý kolečko - ikonku záchrannýho kola (mluvim o Ubuntu s Gnome; v KDE je tusim podobna) - poprvé kliknul až nedávno, po cca třech letech používání Ubuntu a šesti letech s tučňákem. A k mému velkému údivu na mne nevybaflo video s tutorialem "Jak klikat myší", ale přehledně setříděnej obsáhlej a hlavně obsažnej manuál.
Samozřejmě tam nebude všechno, co se muze při práci podělat, ale troufám si tvrdit, že kdyby každej z uživatelů zdejšího fóra do toho helpu občas nahlédl, bylo by tu o polovinu vláken míň. Určitě by odpadly ty nejstupidnější dotazy.
I když je pravda, že hodně věcí ví strejda Google a mnohdy odpoví rychlejc, než klikání v manuálu...

Tak mne zajima, jak jsou na tom ostatní. Jestli se taky řídí heslem "Selžou-li všechny pokusy, přečtu si ten *censored* manuál", nebo k problému přistoupí zodpovědně. :)

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
Re: Nápověda a podpora - získejte pomoc s Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2009, 14:44:56 »
Nápovědu jsem nepoužil ani jednou. Když něco nejede, tak se podívám na wiki, potom sem na fórum, pak hledám na googlu a pokud jsou všechny tyto kroky neúspěšné, tak založím mové téma.
Souhlasím s názorem, že kdyby všichni uživatelé používali nápovědu, bylo by toto fórum méně vytížené.
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2009, 14:49:12 »
Mimochodem, přidal bych možnost "Ne, hledám pomoc na internetu"
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2009, 20:16:55 »
Já jsem ji prošel z velké části - v době, kdy jsem měl na PC pouze Ubuntu a nevěděl jsem, jak zprovoznit internet(metoda přechodu hozením do vody). Teď ji nepoužívám z jednoho prostého důvodů - ještě nikdy jsem tam nenašel řešení problému. Mrzí mě to, ale taková je téměř každá nápověda k programu :)  Ale z pohledu programátora to chápu - kdo dokáže napsat skutečně dobrou nápovědu pro běžného uživatele k něčemu, co sám dokonale zná? :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2009, 23:31:33 »
No, to je pravda, bohuzel. Sam s tim mam problemy. Help by nemel psat programator.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.