Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu 9.04>Compiz>Intel GMA x3100  (Přečteno 3130 krát)

dudan

• Návštěvník
ubuntu 9.04>Compiz>Intel GMA x3100
« kdy: 27 Května 2009, 14:28:38 »
Nazdar uz dlhsi cas mam tento problem. Mam grafiku intel GMA x3100 a nefunguje mi compiz. Nefunguju mi ani bezne efekty ubuntu. Ked dam compiz manualne reloadnut, tak nabehne ale je velmi nespolahlivy. No po restarte znova nenabehne. Cital som, ze moja karta je na blackliste, no napriek tomu sa mi zda nemozne aby nefungovala, ved intrepid s nou nemal nijaky problem.
Nasiel som niekolko navodov ako to odstranit, napr downgrade na intrepid driver-pri resete na staronovy driver to znrzlo, pri restarte compu nijaky efekt, nasiel som aj navody na pouzitie vseliakych inych driverov, no neuspesne.
Podla ineho navodu je treba cosi zmenit v nastaveniach a preskocit nejaky check tusim. To som spravil a zdalo sa ze je to fajn lebo compiz aj zo vsetkymi efektami nabehol, ale casto mrzne co je velmi zle.
Poznate niekde nejake riesenie ktore naozaj funguje? Nechce sa mi instalovat spet intrepid.

MartenP

• Host
Re: ubuntu 9.04>Compiz>Intel GMA x3100
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2009, 14:37:16 »
Tenhle návod si zkoušel?
http://martenuv.blog.cz/0904/jak-na-vzdy-aktualni-jadro-a-x-server

Upgrade jádra a ovladačů na nejnovější vývojovou verzi by mělo přinést kýžené ovoce.

dudan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2009, 15:11:58 »
Tenhle návod si zkoušel?
http://martenuv.blog.cz/0904/jak-na-vzdy-aktualni-jadro-a-x-server

Upgrade jádra a ovladačů na nejnovější vývojovou verzi by mělo přinést kýžené ovoce.
viac menej tento navod som uz niekde videl a neuspesne skusal:(

LivArt

• Aktivní člen
  • *
  • každý jednou začínal...
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2009, 21:59:00 »
mně pomohlo zakomentovat řádek v nastavení compizu, či kde, a ono to běhá jak hodinky... Ale dělal jsem to s pomocí jiných, tak ti neporadím jak se to přesně dělalo...
Acer Extensa 5220 pod nadvládou tučňáka (Ubuntu 9.04).
Ubuntu user since 05/2009
Můj last.fm profil aneb I'm on the Highway to Hell

JohnyN

• Host

Iver

• Návštěvník
    • Facebook
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2009, 10:31:06 »
Mám stejný problém ale počkám si spíše na novou verzi. Horší je že se jim z mého pohledu tahle verze moc nevyvedla. V minulé jsem si na nic nemohl stěžovat ale v současné době ano. Zakázanou grafiku X3100 chápu, ale nevím proč mi pomalu začínají odcházet na noťasi funkce jako jas a hlasitost pomocí speciálních kláves. Ve vidlích vše funguje takže poruchu notebooku můžu vyloučit. Vím že je to offtopic, ale nechtěl jsem zakládat nové téma. Myslíte že má cenu reinstall nebo je to spíše chyba téhle verze?
Intel Pentium dual-core procesor T2390 (1.86 Ghz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 cache), Up to 358 MB Mobile Intel Graphic Media Accelerator X3100, 2 GB, Ubuntu 11.10 "Precise Penguin". Používám Unity.

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 02 Června 2009, 09:23:58 »
Mám stejný problém ale počkám si spíše na novou verzi. Horší je že se jim z mého pohledu tahle verze moc nevyvedla. V minulé jsem si na nic nemohl stěžovat ale v současné době ano. Zakázanou grafiku X3100 chápu, ale nevím proč mi pomalu začínají odcházet na noťasi funkce jako jas a hlasitost pomocí speciálních kláves. Ve vidlích vše funguje takže poruchu notebooku můžu vyloučit. Vím že je to offtopic, ale nechtěl jsem zakládat nové téma. Myslíte že má cenu reinstall nebo je to spíše chyba téhle verze?

Použite staršie jadro z 8.10.

pim

• Aktivní člen
  • *
  • I zde mohla být umístěna Vaše reklama.
Ubuntu 10.04 64bit (LTS) & Arch Linux 64bit;
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

AcID

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Června 2009, 18:48:46 »
Tak sem na sebe naštvanej, dokopal jsem se k upgrade na 9.04 z 8.10. Po restartu (po dokončení upgrade) mi vše běhalo nádherně (měl jsem v 8.10 zaplé nastavení compizu přes Systém -> Volby -> Vzhled a na uroven efektu Normalni). Narozdil od 8.10 byly přesuny ploch krásně plynulé, písmo ostré. Jenže to bych nebyl já, abych se v tom nerejpal. Efekty jsem vypnul a nemůžu Compiz znova rozběhnout.
Už sem nainstaloval jádro 2.6.29.4, nějakou z posledních verzí X-serveru. 3D akcelerace jako taková mi běží (hry hraju), ale Compiz nic. Zkoušel jsem do konfiguráku xorg.conf doplnit ty řádky o akcelaraci pomocí UXA.

Ale když zadám do terminálu:
Kód: [Vybrat]
acid@acid-pc:~$ compiz
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Blacklisted PCIID '8086:2a02' found
SKIP_CHECKS is yes, so continuing despite problems.
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (4096): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

No, du ještě googlit, ale už teď se nemám rád, že sem odmáčk ten upgrade na 9.04. :-(

EDIT:
Tak jsem to nějako vyřešil pomocí fusion icon, nevím jak s výkonem, glxgears mi přijdou jako nevhodné k tomuto, nicméně tam jsem se spíš pohoršil. Ale na druhou stranu mi takle už aspoň běží vodní efekt, který mi doteď nešel. A další grafické chybky jsou také vyladěny. :)
« Poslední změna: 05 Června 2009, 20:49:41 od AcID »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.