Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po FORCE QUIT nautilu nautilus odmítá pracovat "správně" [vyřešeno]  (Přečteno 1486 krát)

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
Zdravíčko,

včera večer jsem tak pročítal forum a narazil jsem na změnu ikonek oznamovací oblasti. Dostal jsem se do adresáře

/home/<user>/.icon (nebo tak nějak)

Když jsem se chtěl podívat na ikonku, jak vypadá, tak se Nautilus zasekl a odmítl se mnou "komunikovat", pak vyskočilo Force quit, tak jsem to skončíl, ale zmizeli ikony. Tak jsem nautila restartoval (ALT+F2) a teď když chci nějáký soubor otevřít, tak nautilus odmítá soubor otevřít a končí jen s možností FORCE QUIT, to se děje i když jen "prolejzám" složky. Tak jsem doinstalovat Xubuntu-desktop a zkusil z XFCE nautila odebrat (kompletně) a pak zase nainstalovat, ale problémy přetrvávají.

Ještě jeden dotaz: jak se dá nastavit,aby při přihlášení nautilus nestartoval. Myslím si, že to zní jako blbost, ale za dotaz nic nedám.

Děkuji za odpověď.
« Poslední změna: 01 Června 2009, 05:31:10 od kiklhorn »
Lenny KDE 3.5.10

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Po FORCE QUIT nautilu nautilus odmítá pracovat "správně"
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2009, 12:00:31 »
Neskusal si vytvorit noveho uzivatela ci to bude blbnut aj tam?
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99id%C3%A1n%C3%AD%20nov%C3%A9ho%20u%C5%BEivatele
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2009, 15:23:46 »
Noveho usera jsem vytvořil, a vše tam funguje. < za to děkuji. Ale vypadá to tam jak v Mac OS X. (možné ještě je, že to je tím, že mám nainstalované i ubuntu studio)

Chtěl bych ale zachovat starého, protože tam má vše uspořádané tak jak chci, vypadá to tam jak v normálním UBUNTU a ne jak u jablek na stromě.

Lenny KDE 3.5.10

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2009, 23:10:30 »
Tak ještě news update:

Zatuhávání se děje pouze v adresáři /home/user, když např. pracuju v složce Dokumenty/Stažené/Hudba, tak nautilus nezatuhává a normálně pracuje. Když chci spusti video někde jinde než v /home/user, tak spustit jde, ale jak chci něco udělat v home, tak problém je na světě.
Lenny KDE 3.5.10

afixx

• Návštěvník
  • Still learnin'
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2009, 17:25:59 »
Tak už není potřeba nic řešit. Odebral jsem Ubuntu Studio - desktop, nautilus-data, nautilus-share, nautilus a ubuntu-desktop (z xfce). Potom jsem se přihlásil do Ubuntu, nainstaloval ubuntu-desktop, nautilus, nautilus-data a nautilus-share, relogoval se a všechno funguje.

Ještě předtím jsem ale do terminálu vložil:

Kód: [Vybrat]
mv ~/.gconf ~/.gconf.bck
mv ~/.gnome ~/.gnome.bck
mv ~/.gnome2 ~/.gnome2.bck

tím jsem donutil ubuntu, aby vytvořilo soubory nové,které nebudou "dotčeny" a vše bylo jako kdyby jste právě nainstalovali UBUNTU na váš stroj. Nevýhodou je, že to smaže veškerá vaše nastavení na ploše, panelech a nautila, takže se to musí dodělat znova... Pořád lepší než reinstall.
« Poslední změna: 03 Června 2009, 16:23:41 od afixx »
Lenny KDE 3.5.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.