Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: propojení počítače s lcd televizí.  (Přečteno 2069 krát)

butyna

• Aktivní člen
  • *
propojení počítače s lcd televizí.
« kdy: 30 Května 2009, 07:41:11 »
Zdravím Vás Linuxáci. Mám dotaz. Chci propojit PC s TV pomocí kabelu DVI  -  HDMI. Je potřeba někde v PC ještě něco nastavit?? Nebo po připojení propojovacího kabelu mohu sledovat třeba film spuštění na pc v mém TV?? Poraďte mi pls.Díky.

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
Re: propojení počítače s lcd televizí.
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2009, 10:03:57 »
Asi bude potřeba nastavit klonování obrazovky (Systém->Volby->Displej), aby byl obraz i na lcd televizi. A na televizi bude potřeba nastavit správný vstup. To záleží na typu televize.
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2009, 23:38:51 »
Já mám například grafickou kartu Nvidia, používám nesvobodné ovladače a nastavení externího LCD provádím v programu nvidia-settings.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

butyna

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Května 2009, 19:25:33 »
Mám také Nvidia ge force 7900 gtx grafickou kartu. Vše nastavím funguje to. Ale problém nastane, když restartuji tak se přepne pouze na LCD a počítač je Black.Jak to mám nastavit aby bylo vše uloženo??Víte někdo??

butyna

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2009, 20:51:52 »
máte někdo skušenosti s tímto připojením ??Pomozte.

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2009, 21:29:41 »
No a jak to máš nastaveno? Já sice používam vždycky jenom jeden displej (když je připojený externí, tak jenom ten, když ne, tak LCD noťase), ale měl jsem to dřív tak, jak ty chceš.

Pokud nastavuješ ty displeje v nvidia-settings, tak ti možná pomůže tohle:

Zaprvé musíš nvidia-settings spustit s potřebnými právy, tedy alt-F2 ->gksudo nvidia-settings (případně kdesu místo gksudo, pokud používáš Kubuntu). Na obrázku vidíš, jak by mělo to nastavení pro oba displeje přibližně vypadat (umístění displejů vůči sobě už je na tobě):

Nezapomeň u svého hlavního displeje zaškrtnout checkbox Make this the primary display for the X screen.

Potom když stiskneš tlačítko Apply, tak by se to mělo rovnou nastavit (nikoli uložit!), pokud jsi předtím neměl displeje nakonfigurované jako Separate X screen (tam by to vyžadovalo restart).

Až to budeš mít nastavené, jak chceš, nezapomeň změny uložit stisknutím tlačítka Save to X configuration file. Správný soubor by měl být vybrán, pokud není, tak by to mohl být /etc/X11/xorg.conf.

Good luck.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.