Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ext4 - pravidelně vyfreezuje počítač při mazání určitých souborů  (Přečteno 1156 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *

Zdravím všechny,

Ubuntu 9.04 považuju za velmi dobrou verzi Ubuntu, jedna věc mě ale v poslední době zarazila a pravidelně mě štve. Pokud se snažím smazat bez náhrady (shift+delete) adresář s velkým počtem dlouhých souborů, celý počítač zamrzne a musí být restartován power buttonem (nemusí to být ale pravidlo, když se prostě snažím smazat adresář se soubory, většinou to funguje, pokud to ale na některém adresáři krachne, krachne to na něm určitě i příště). Předpokládám že jde o chybu EXT4 filesystému. Ví někdo víc o této chybě? Dá se jí nějak předejít? Dá se ext4 nastavit při mountu nějak jinak (bezpečněji)? Díky!

PS: fsck u disků nehlásí žádný problém
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Deafboy

• Návštěvník
Re: ext4 - pravidelně vyfreezuje počítač při mazání určitých souborů
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2009, 14:23:52 »
A robí to len cez nautilus alebo aj cez ternminál?
Nautilus nieje dobrý pri práci z veľkým množstvom súborov, pretože sa okamžite snaží generovať náhľady a zobraziť info o súboroch zložke. Podobné veci zažívam keď mažem obsah adresárov s thumbnails.
Ubuntu som prestal pouzivat vzhladom na jeho bugy kazdodenne, no sem-tam rad zabludim na toto forum a som este radsej ked viem pomoct

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: ext4 - pravidelně vyfreezuje počítač při mazání určitých souborů
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2009, 14:43:38 »
A robí to len cez nautilus alebo aj cez ternminál?
Nautilus nieje dobrý pri práci z veľkým množstvom súborov, pretože sa okamžite snaží generovať náhľady a zobraziť info o súboroch zložke. Podobné veci zažívam keď mažem obsah adresárov s thumbnails.

nautilus, thunar, sudo rm -rf všechno to samé...
povaha toho problému je velice zajímavá, před chvílí jsem totiž obsah toho adresáře úspěšně smazal a to postupně - tj. vždy po několika souborech najednou, bylo tam více 2GB souborů a pak také hodně malých, počítám že jde o nějakou chybu souborového systému při dávkovém mazání...?
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.