Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Empathy a SIP  (Přečteno 4055 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Empathy a SIP
« kdy: 31 Května 2009, 15:42:02 »
Ahoj, mám Empathy 2.26.1, přidal jsem si SIP učet, ale nevím jak někomu zavolat a jak nastavit kodeky.
Zkoušel jsem dát nová konverzace, sip, zadat číslo a dát hovor, ale psalo to pořád pouze připojuji a nic, zkoušel jsme formát čísla 123456789 i 00420123456789 a nešlo ani jedno.

Takže, jak na to  ???

HonzaD

• Stálý člen
  • **
Re: Empathy a SIP
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2009, 23:29:57 »
Takže, zjistil jsem že na testovaném účtu mi došel kredit a neupozornilo mě to, nicméně, po dalším testu už s kreditem, to řeklo první slovo a pak to bylo ticho, ale hovor podle empathy stále probíhal.. Po chvíli hraní jsem zjistil, že pomohlo povypínat ostatní aplikace a pak to už fungovalo ale dost se to trhalo. Po chvíli hovoru se to trošičku zlepšilo, ale pořád to nebylo ono :) Testovaná sestava má procesor 1,1 Ghz a 512 RAM :)
Je možné že to nestačí?
Nastavení kodeků jsem také nenalezl :/

Jestli někdo používáte empathy pro telefonování, napište prosím jak vám zatěžuje procesor :)
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:20:46 od Anna Taliánová »

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 07 Června 2010, 14:24:49 »
dovoluji si oživit toto vlákno. Máte někdo zkušenosti s sip voláním v novém empathy/lucidem? Zatím se mi nedaří přihlásit k účtu ipvoxu. Ekiga jede super, ale líbilo by se mi to mít v empathy i s icq účtem...
Kubuntu 20.04

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2010, 09:48:30 »
dovoluji si oživit toto vlákno. Máte někdo zkušenosti s sip voláním v novém empathy/lucidem? Zatím se mi nedaří přihlásit k účtu ipvoxu. Ekiga jede super, ale líbilo by se mi to mít v empathy i s icq účtem...

Podle mě to nejde. Nepodporuje to obecný SIP protokol, ale jen některé SIP poskytovatele.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2010, 09:29:46 »
Mě to dřív šlo, ale trhalo se.
A poskytovatele to podle mne bude umět vesměs všechny.
Ale měl sem problém rozchodit přímé SIP volání bez proxy nebo poskytovatele.
Ekiga je sice dobrá, ale má také svoje mouchy a neumí ty chat programy (xmpp atd)
sip-comunicator umí oboje, ale pořád je to vývojová verze a je to trošku moloch v jave (alespon to zas funguje na rozdil od empathy i na jinych platformach)
Zajímalo by mne jak funguje webka a jaké kodeky to používá (h264?).

TO: libor007 Jeslti chceš, tak pošli nastavení od operátora (sip proxy atd) a screen jak to máš nastaveno v programu, třeba přijdeme na to kde je problém v tvém případě.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2010, 22:15:26 »
2honza: v ekiga jede ipvox ok. vim, ze proxy server je sip.ipvox.cz, port 5060, jmenem je tel. cislo a heslo je heslo. v empathy jsem zkusil milion kombinaci a stale pise, ze overeni selhalo. na sip v empathy osobne netrvam, ale chci to pro zenu a kdyby to mela v jednom klientovi i s icq, bylo by to super...
Kubuntu 20.04

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2010, 22:43:07 »
v jednom klientovi i s icq, bylo by to super...

qutecom
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 25 Července 2010, 23:10:52 »
Tak jsem to vyresil, ale sherlock holmes hadr. Nastavit empathy na sip byl porod, nikde nic moc informaci. Puvodne jsem naprosto zbytecne vyplnoval v rozsirenych volbach kolonky proxyserver apod - vse ku ho.nu. Takze pro ostatni uvedu me nastaveni ipvoxu, ostatni providery si nastavite intuitivne taky.
Account mam: mojetelefonnicislo@sip.ipvox.cz Tel cislo doplnite samozrejme svoje, za zavinacem je sip brana providera - v mem pripade ipvoxu. Password je vase heslo. V pokrocilych volbach jsem musel zatrhnout dopublish a udp. Port nastaven klasika 5060. Nic vic se nenastavuje. Instaloval jsem v chvilich bezmoci i balicek telepathy-sofiasip, ale nevim, jestli je vlastne nutny - muj puvodni problem byl hlavne v spatnem nastaveni - vy vyzkousejte.

NEW:
!!POZOR!!! z nejakeho duvodu musite zadat ucet sip znovu(jako dalsi sip ucet) - nyni je menu v cestine a je zde mnohem vic voleb. nastavte ale jen jen ty zakladni volby. Az po pridani toho druheho uctu je pristupna volba hlasoveho hovoru hlavnim menu empathy. Staci dat diskuze→novy hovor→id uzivatele je tel. cislo a samozrejme z roletky vyberete patricny sip ucet. Ten prvni sip ucet samozrejme muzete nechat offline a mit zapnuty jen ten "druhy".  davam odkaz na link polskeho kolegy, kde je vse graficky pekne zobrazeno. Kvalitu hovoru a pouzitelnost na netbooku s atomem  jsem zatim netestl - nebudu ted v noci rusit rodinu.
http://pokazywarka.pl/bug617754/#zdjecie508551

« Poslední změna: 25 Července 2010, 23:18:14 od libor007 »
Kubuntu 20.04

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 18 Srpna 2010, 03:36:30 »
Tak to je taky dobrý...
Je ta chyba už opravená?

Jak to chodí s tím atomem?

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2010, 01:24:53 »
curnik sopa, jeste sem se k tomu nedostal... Ale sip funguje i na mobilu, tak to snad atom utahne...
Kubuntu 20.04

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 18 Listopadu 2010, 17:38:44 »
Právě jsem na tento článek narazil a mírně testnul nastvení.
Aby se dalo SIPem telefonovat, musí být nainstalovaný balíček telepathy-sofiasip, jak již psal libor007. Bez tohoto balíčku nešlo přes účet SIP telefonovat (chyběla rozšířená konfigurace).

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 20 Listopadu 2010, 17:02:40 »
Funguje někomu přímé volní bez použití proxy? Jak se to dá nastavit?

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 20 Listopadu 2010, 19:46:33 »
Který proxy myslíš? V SIP účtu? Tam jsem nic nenastavoval. Jediný položky pro funkčnost, co jsem zadal bylo uživatelské jméno a heslo. Zbytek jsem nechal tak, jak byl.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 23 Listopadu 2010, 12:10:51 »
Tak v 10.10 jsem v empathy pri sip volani mel problemy se zvukem. Proto jsem se vyprdl na zkouseni ruznych nastaveni a pouzivam ekigu, ktera mi jede bez problemu - vyzkouseno vic provideru. Atomovy netbook samozrejme nema problem to utahnout.
Kubuntu 20.04

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 27 Listopadu 2010, 01:23:45 »
Který proxy myslíš? V SIP účtu? Tam jsem nic nenastavoval. Jediný položky pro funkčnost, co jsem zadal bylo uživatelské jméno a heslo. Zbytek jsem nechal tak, jak byl.
A jaké heslo zvolit pokud chce člověk volat přímo IP nebo SIP URI ? :D

EDIT: jde nějak rozchodit přímé SIP volání bez použití SIP proxy (VoIP operátora) ?
« Poslední změna: 21 Dubna 2011, 15:58:29 od HonzaD »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.