Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xorg.info [vyřešeno]  (Přečteno 5739 krát)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
Re: xorg.info
« Odpověď #25 kdy: 03 Června 2009, 21:41:48 »

Jakým způsobem tedy ten xorg. cconf zmizel vždyť jsem si tam přidával ty vifikundace, aby mi neblikalo to video tak jsem to musel mít, když jsem to tam dopisoval.To by se muselo stát. když se na monitoru  objevily ty anglické věty, kterým jsem pochopitelně nerozuměl. Dá se ten xorg.conf onovit Děkuji

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #26 kdy: 03 Června 2009, 22:53:42 »
Když nemáš zálohu tak asi těžko, bohužel Ti neporadím. Ale dám Ti jinou radu. Napřed se něco nauč, třeba i zkoušením ale tak, abys to dokázal vrátit.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 04 Června 2009, 11:46:40 »

Pane Herynk

Budete se divit, ale zazálohováno to mám je to v /etc/x11 a největší ironie je , že tam mám ten Xorg.conf také, a když zmačknu otevřít tak krásně naskočí, pouze , když je dám do Terminálu tak to ukáže, že to není nainstalováno poradíte co s tím jinak bych musel xorg hnát přes /etc/x11, kdybych to ppotřeboval. Můžete mi poradit děkuji

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #28 kdy: 04 Června 2009, 12:03:29 »
Ono nam sa to tazko zistuje v com je problem pretoze podla rad co tu boli ponuknute by to malo ist. Zatial co som si vsimol tak v kazdom prispevku kde si to popisoval bol preklep v tom prikaze co by mohol byt dovod. Ovsem kedze ako pisem na dialku do toho nevidime tak nechcem vynasat sudy.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 04 Června 2009, 12:15:50 »
Citace
Pane Herynk

Budete se divit, ale zazálohováno to mám je to v /etc/x11 a největší ironie je , že tam mám ten Xorg.conf také, a když zmačknu otevřít tak krásně naskočí, pouze , když je dám do Terminálu tak to ukáže, že to není nainstalováno poradíte co s tím jinak bych musel xorg hnát přes /etc/x11, kdybych to ppotřeboval. Můžete mi poradit děkuji

Tak ma napadlo, co na to ist takto:
pustite si nautilus ako root, cize cez
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus a v nom dajte to otevrit, ktore Vam normalne ten subor otvori a vidite vsetko co chcete.
Alebo
pustite gedit ako root cize:
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit bez parametrov a v nom dajte file otevrit a najdite ten subor co vravite, ze tam mate.

Takto to tiez nepojde?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #30 kdy: 04 Června 2009, 13:15:25 »
To samozřejmě může být překlepem, to je jasné. Má rada platí.

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: 04 Června 2009, 13:23:19 »
 na tu předposlední odpověď se mi objevilo toto

zdenek@zdenek-desktop:~$ gksudo nautilus
Initializing nautilus-share extension
seahorse nautilus module initializedNautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'net usershare' vrátil chybu 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.

** (nautilus:7436): WARNING **: Unable to add monitor: Operace není podporována

--- Hash table keys for warning below:
--> file:///root

(nautilus:7436): Eel-WARNING **: "nautilus-metafile.c: metafiles" hash table still has 1 element at quit time (keys above)

(nautilus:7436): Eel-WARNING **: "nautilus-directory.c: directories" hash table still has 1 element at quit time
seahorse nautilus module shutdown
Shutting down nautilus-share extension

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: 04 Června 2009, 13:51:31 »
ani gksudo gedit nefungoval?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

ječmínek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 04 Června 2009, 13:57:31 »

Už je to vyřešeno děkuji Vám všem za ochotu, že jste měli zájem chyba byla u mně je to tak jak dával radu pan Tibor nenechal jsem tem větší mezeru mezi gedit a /etc/ ještě jednou díky

PetrHerynk

• Host
« Odpověď #34 kdy: 04 Června 2009, 17:44:00 »
Ale opravdu se uč a jen neopisuj, ať tady pořád nepotřebuješ pomoc. To bychom se tady za chvíli picli.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.