Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vytuhnutí grafiky Linux Mint 7  (Přečteno 2877 krát)

dokken

• Návštěvník
vytuhnutí grafiky Linux Mint 7
« kdy: 03 Června 2009, 23:53:10 »
Jsem linuxák druhý den :-) tak shovívavost.No klasika, hrál jsem si s compizem a nastavil u kostky cosi, že na to nemám asi železo (Toshiba Satellite Pro L20) a po náběhu mi to vymrzne.Vlastně jak přejedu pár ikonek kurzorem a ty zčernají.Zkoušel jsem recovery mod ci jak se to jmenuje, opravit soubory atd ale jak řikám jsem lama.Poradíte jak ty efekty vypnout, nebo co s tím?dík
ted jsem nahodne prisel na to ze se kombinaci klaves Ctrl, Alt Back dostanu do tabulky sezeni, kde mam volby
1)spustit skript Xclient
2)GNOME
3)zabezp.vzdalene pripojeni
4)zachranne Gnome
5) zachranny terminal
??
« Poslední změna: 04 Června 2009, 00:00:15 od dokken »

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: vytuhnutí grafiky Linux Mint 7
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2009, 00:39:05 »
Zkuste záchranné gnome, pokud to nepůjde tak záchraný terminál. V gnome můžete zkusit změnit nastavení (resp. smazat nastavení compizu vače domovská složka/.config/compiz/*), v terminálu to můžete smazat příkazem - nastavení by se mělo vrátit k defaultnímu (a snad fungujícímu), pokud ne, makedonské řešení: odinstalovat compiz ;)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

dokken

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2009, 00:48:31 »
takže zachranne Gnome-to same-vytuhnuti
zachranny terminal-ok-ale neznam prikazy..muzete mi to napsat polopate? dekuji

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2009, 01:11:19 »
Kód: [Vybrat]
rm .config/compiz/* by mělo smazat obsah konfiguračního adresáře, pro jistotu ještě
rm .config/compiz/compizconfig/*, což smaže obsah jeho (snad jediného) podadresáře
ohlásí li to chybu, zadejte cestu kompletně, to znamená: /home/uzivatelske_jmeno/.config/compiz a po napsání prvních znaků používejte k dopsání tabulátor.
« Poslední změna: 04 Června 2009, 01:17:22 od 3m9d »
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

dokken

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2009, 02:05:58 »
takze jsem napsal prvni prikaz
nelze odstranit config/compiz/compizconfig Is a directory
na ten druhy prikaz s podadresarem mi to nenapise nic, ani ok ani chybovou hlasku nic
po restartu problem pretrva, najede mi plocha s mou krasnou tapetou :-) ale jak nekde kliknu kurzorem tak se nahodile objevuji cerna ruzne velika pole az desktop zcerna komplet a vytuh.
kdyz jsem zadal komplet cestu tak mi to pise No such file or directory, asi to pise blbe.Jak to myslite s tim tabulatorem?
jde nejak otestovat jestli tam compiz je nebo neni?
a jde nejak otestovat a diagnostikovat kde je presne problem?Preci to zas nebudu preinstalovavat, to se mi stalo uz u Ubuntu.mam z toho fakt nervy :-)

dokken

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2009, 02:17:50 »
zkusil jsem i prikaz
sudo apt-get remove --purge compiz* libcompizconfig* -s
z tyhle stranky
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=533201
chce to heslo, zadam svoje heslo (heslojeheslo :-) a pise spatny heslo
fakt na prasky... :(

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 04 Června 2009, 02:19:11 »
tak já bych nasadil makedonské řešení, tedy odinstalovat compiz
sudo apt-get remove compizto by mělo odstranit compiz a zabránit mu ve způsobování zatuhnutí - bohužel pak nepůjde ihned zapnout efekty - tuhnutí by se nejspíš vrátilo... Ale počítač bude funkční.

doplňování tabulátorem: když píšete v terminálu téměř cokoli, tak můžete tabulátorem vyvolat doplnění, příklad (ilustrační, nikoli funkční): chci spustit gnome-panel, napíšu "gno" a zmáčknu tab, terminál sám doplní "me-", protože žádný příkaz nepokračuje po "gno" jinak, pak napíšu jen "p" a po tabu naskočí celé zbylé "anel"
funkční příklad u zadávání cesty: napíšu jen "/h", a tab mi doplní "ome/" ;)
« Poslední změna: 04 Června 2009, 02:22:55 od 3m9d »

dokken

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 04 Června 2009, 02:27:15 »
BINGO
pouzil jsem prikaz
sudo apt-get autoremove compiz*
chtelo to opet heslo, ale nevedel jsem ze kdyz pisu heslo vubec se nezobrazuje pri psani
hodilo to hlasky co vsechno maze-restart a je to.
No tak jsem se aspon neco naucil, ale i tak moc diky.
Mimochodem, to je tolik ruznych prikazu ke smazani compizu?? 8)

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 04 Června 2009, 02:30:57 »
Tak gratuluju k první ostré lekci v Terminálu :) Ano, těch příkazů je hodně, ten můj je takový nejprostší...
Dobrou noc ;)

dokken

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 04 Června 2009, 02:31:02 »
moc dekuji za vysvetleni s tim tabelatorem, zase neco new ))
mimochodem muzete mi jeste napsat jak se presne jmenuje ten balik s compizem?
..dobrou noc také  ;)
« Poslední změna: 04 Června 2009, 02:49:03 od dokken »

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 04 Června 2009, 15:21:49 »
hlavní balík prostě "compiz", pak jsou tam další, jako "compiz-wrapper", "compiz-plugins" a další...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.