Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zkušenosti s netbookem Acer Aspire One  (Přečteno 2799 krát)

VLak

• Návštěvník
Zkušenosti s netbookem Acer Aspire One
« kdy: 04 Června 2009, 18:14:07 »
 :) Zdravím všechyn nadšence. Jenom jsem se chtěl podělit o zkušenost s Netbookem Acer Aspire One (získaný z akce u Mountfieldu).
Nainstaloval jsem si Kubuntu JJ a jsem nad míru spokojen.
Proti XP home je Kubuntu o třídu lepší. XP (po poladění na výkon) při práci s diskem zamrzala až na 5s s každým druhým kliknutím. Kubuntu po poladění jede krásně plynule. 
Po instalaci z USB je systém plně funkční - grafika OK, zvukovka OK, wifi + lan - OK, slot pro SD - OK, webkamera - OK. Prostě nádhera. Všechno jede bez nutnosti něco donastavovat.
Po nainstalování cpufrequtils se v modu powersave dostávám na výdrž akumulátoru až 3h při běžné práci pomalejší odezvy nejsou skoro znát.
V ondemand modu je výdrž tak kolem 2h.
Jestli někdo váhal s koupí netbooku pro linux, tenhle je super. Doporučuju.  :)

Kenvous

• Host
Re: Zkušenosti s netbookem Acer Aspire One
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2009, 21:57:30 »
To rád slyším  :) Já mám s Kubuntu bohužel horší zkušenosti a volil bych namísto něj Ubuntu. Mimochodem, co jsi u Mountfieldu kupoval?  :D S netbookem ještě zkušenosti nemám, jaké to je na práci? není to moc mrňavé? myslím klávesnice na psaní atd..

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2009, 22:24:29 »
Nevím o jaký notebook se jedná, mám klasický ACER 15'', doplnil jsem ho o numerickou klávesnici a úplná spokojenost. Bez ní psát čísla na NB je onanie.

Kenvous

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2009, 22:29:17 »
To máš pravdu, bez numerický je to tak zralý na prasknutí o zem  :D ale notebook je v poho.. mě by spíš zajímal  netbook - ty jsou menší.. většinou tak 8 - 9 palcový

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2009, 22:35:50 »
Zrak mi už tak docela neslouží a na něco menšího než 15'' si netroufnu ani pomyslet. Syn má NB 13'', asi schválně, abych mu na to nešahal.

Kenvous

• Host
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2009, 22:45:07 »
já si taky nějak nedokážu představit, že bych měl používat takovej mininoťas. Možná na zápisky ve škole nebo když člověk potřebuje něco zprycovat po cestě.. ale doma mám pevnej PC s 19" monitorem a časem uvažuju o nějaký širkokoúhlý 24

VLak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Června 2009, 07:48:05 »
Starý noťas mám s 15" LCD, ale kdo to má celý den tahat? Psát se na tom dá všemi deseti pohodlně, ikdyž mě kolikrát překvapí, že se to písmenko, co jsem chtěl, fakt napsalo  ;D.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.