Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 9.10 Karmic Koala na netbook  (Přečteno 6039 krát)

Aredraj

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 9.10 Karmic Koala na netbook
« kdy: 06 Června 2009, 07:12:53 »
Zdravím všechny a zároveň prosím o radu jak nainstalovat verzi Koala určenou pro netbooky na Acer One. Stáhl jsem si instlační ISO obraz dané verze distribuce a vypálil na DVD. Poté se snažím nainstalovat přes externí DVD mechaniku a zpočátku vše probíhá standardně (zeptá se na instalační jazyk, co chci udělat - jestli instalovat nebo vyzkoušet apod.), ale během instalačního procesu po chvíli cucání s DVDmechaniky (zatím je ještě na obrazovce logo ubuntu s pravítkem signalizujícím loading) najednou zčerná obrazovka a to je celý nic se neděje. Včera mi to ještě házelo jakousi hlášku něco o GDI, ale protože jsem začátečník, tak nevím o co jde. Snažil jsem se něco počíst na netu, ale neúspěšně jelikož anglické texty taktéž luštit moc neumím. Můžete mi někdo poradit jak to nahodit. DVD mechanika je OK, netbook je OK (při zakoupení na něm byly widle a pak jsem zkoušel distribuci Linpus Linux a tam všechno taky běhalo jak má, dokonce i plný Ubuntu 9.04 nainstaluju a beží). Jak tam ale dostat tuto verzi pro netbooky ?????

Aredraj

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 9.10 Karmic Koala na netbook
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2009, 07:22:23 »
Už zase tady mám tu hlášku - píše mi to Server authorization directory (daemon/ServAuthDir) is set to /var/lib/gdm but this does not exist. Please correct GDM configuration and restart GDM. Z čehož chápu, že mám opravit konfiguraci GDM a restartovat, ale nevím jak a kde a co to je GDM???? Díky za rady

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Re: Instalace Ubuntu 9.10 Karmic Koala na netbook
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2009, 08:15:10 »
Protože jsi začátečník, zapomeň na Koalu. Jde o vývojovou verzi v časné alfa fázi vývoje, kde nemusí spousta věcí fungovat. Nainstaluj si některou ze stabilních verzí Ubuntu, nejlépe Ubuntu Netbook Remix http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook. ;)

Aredraj

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Června 2009, 08:59:47 »
Aha, já myslel, že to je ono, ale teď vidím, že máš pravdu to je remix 9.04 a Karmic je 9.10. Díky za tip, zkusím to. Předtím jsem tuto verzi nenašel (nebo přehlédl). Jde mi o to dát tam co nejlehčí systém pro nic moc HW kterým Acer one disponuje a zalíbila se mi tato distribuce ubunta, když nebude fungovat ani tento tip, dám tam plnou 9.04, kterou mám i na stolním PC a hotovo

Aredraj

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Června 2009, 09:05:27 »
Tak ještě jeden problémeček, nevíte někdo jak správně vytvořit ze souboru *.img na *.iso abych to mohl zapsat na DVDéčko jako bootovací. Pouhé přejmenování nefunguje i když jsem se dočetl, že je to údajně stejný formát ??, ale Ubunt mi nechce soubor img zapsat narozdíl od iso na disk. Jak na to?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Června 2009, 09:30:47 »
AcetoneISO2 možná
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2009, 10:52:08 »
Verze *.img je určená k přenesení na flash, vzhledem ke konstrukci netbooků se s CD nepočítalo  :-\. Pod ubuntu nainstaluj usb-imagewriter, který image na flashku přenese. Následovně z ní instaluješ.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install usb-imagewriterChceš-li instalovat z CD/DVD, nainstaluj normální 9.04 a doinstaluj metabalík pro UNR rozšíření:
sudo apt-get install ubuntu-netbook-remixpopř.
sudo apt-get install ubuntu-netbook-remix-default-settings

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.