Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox - čím dál méně použitelný!  (Přečteno 3815 krát)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Firefox - čím dál méně použitelný!
« kdy: 27 Září 2006, 17:03:01 »
Poslední dobou si všímám, že je práce Firefoxu na mnoha a čím dál více stránkách pomalejší. Obzvláště se mi to projevilo po posledním updatu na 1.5.0.7 Je to bez přehánění děsivé. Zkrátka poslední dobou se z něj stal línej bumbrlíček, odlehčeně řečeno. Jakmile použiju Operu tak to je úplně jiná káva.
Vím, že pláču na špatným hrobě, Ubuntu za to nemůže, ale nejraději bych těm vývojářům Mozilla aplikací nafackoval. Místo toho aby aplikace s postupem času odlaďování optimalizovali, tak řeší bezpečnost, to všechna čest, ale jinak to jako prohlížeč pro optimální práci na webu již dávno není. Setrvávám u něj čistě ze setrvačnosti, páč jsem na něj zvyklý a od zrodu mu fandím. Moje fandovství již přeteklo.
Jestli to takhle půjde dál tak se firefox zalkne.
I ten z prapodataty nebezpečný MSIE je o poznání mnohem rychlejší. Už mně to vážně zlobí!!!
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2006, 17:11:53 »
Stahni si Swiftfox, uz zkompilovanou verzy pro tve CPU. Cestinu dodas nainstalovanim balicku s cestinou a rozsireni jedou normalne.
Rychlost na mem notasu je subjektivne rychlejsi....

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2006, 17:23:45 »
Ja osobne uz mnoho let pouzivam Operu k plne spokojenosti :)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2006, 17:41:23 »
Citace: Mike Schroepfer, viceprezident inženýrství Mozilla Corporation
"Podle mého skromného názoru je FF2 RC1 již ohromně kvalitnější produkt než FF15."
Google Groups: mozilla.dev.planning: Firefox 2 RC2 Planning

Firefox 2 je nyní již v ve vývojové verzi Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) v druhé betaverzi, brzy by měl být dostupný jeho právě vydaný kandidát na vydání (RC) a následně i konečná verze.

Firefox v jakékoliv verzi lze samozřejmě nainstalovat do jakéhokoliv vydání Ubuntu, pokud je stažen ve své oficiální verzi z webů Mozilla Corporation/Foundation nebo zrcadel.

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2006, 19:33:16 »
zkus promazat cache, historii, polozky z formularu. osobne mi taky pomohlo snizit velikost vyrovnavaci pameti.
na webu je spousta tipu pro zrychleni FF, staci jen trochu zapojit Google.
odinstaluj nepotrebne extensions, pripadne zablokuj ty, co nepouzivas moc casto - to je nejfrekventovanejsi pricina zpomaleni.
a jako nejbrutalnejsi, za to nejucinejsi reseni je zacit nacisto s novym profilem

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2006, 20:00:55 »
Opera, Opera, Opera. A píši to s velkými písmeny na začátku nikoli jen z důvodu češtinářského. Od roku 2002 jsem pravidelně zkoušel všechny možné a dostupné browsery a vždy jsem se vrátil k Opeře. Nicméně Vaše zklamání z firefoxe to neřeší.
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2006, 21:50:02 »
co myslis tim pomaly? rychlost startu? rychlost zobrazovani? ja proste nevidim problem, nabehne do 3sec (studenej start) nebo 1sec (teplej start), a stranky mi nacita okamzite. urcite rychlej nez kdysi IE na win. jen tabulky o par desitkach tisic radku nacita prubezne, coz mu pak chvili trva. osobne maximalni spokojenost.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2006, 23:17:32 »
Nu firefox má s tabulkami obecně problém, mě by však zajímalo proč na win běží subjektivně rychleji (vykreslování). Jinak mě uchvátil Galeon, nepotřebuju tisíc funkcí.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2006, 23:27:59 »
Nejsem spokojen se shoršující tendencí pomalého vykreslování stránek. Ta je po posledním updatu opravdu již markantně pomalejší. Dříve jsem to toleroval s očekávaním, že to vylepší. Opak je pravda. Hoši v changelogu tvrdí, že opravili bezpečnost, ale to nejspíš nebude tak uplně pravda, těch zásahu bylo vícero.
Zkrátka když porovnám starší verze s tou dnešní na stejném HW je to k pláči. Schválně se podívejte na mateřské stránky co požadují jako minimum HW. Ten můj je proti tomu supersonic. Mám pocit, že hoši v mozille nás tahaj za šos :(

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #9 kdy: 28 Září 2006, 00:28:31 »
Byl zde zminovan odkaz na 2kovou verzy firefoxe v edgym, pokud chcete jeho aktualni verzy pro dappera tak zde je na http://download.ubuntu.pl/ aktualni balicek pro dappera.
-------------------------------------
!!! nejdna se o oficialni balicek tak kamenujte pouze sebe, ale zaloha aktualni firefox slozky v home adresari se muze po odinstalaci hodit !!!

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #10 kdy: 28 Září 2006, 07:55:38 »
Skúsil som ten Swiftfox. Je to optimalizovaný FF na rýchlosť s kompiláciou priamo na Váš typ procesora. Je tam možnosť si stiahnuť deb balíček pre Ubuntu. Subjektívne mi šiel rýchlejšie. Ale môj problém s tlačou neriešil. Možno preto, že si zobral všetky nadstavenia a záložky priamo z FF.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #11 kdy: 28 Září 2006, 08:57:55 »
Zvláštní, já jsem si žádného zpomalení 1.5.0.7 nevšimnul a to nemám žádný superstroj, ale výběhový Athlon XP 2000+ Všechno je pěkně svižné. Start trošku pomalejší, ale to je dáno množství rozšíření, které používám. Většina problému s FF bývá způsobena některým rozšířením, nebo jejich kombinací. Zkus použít čistý profil, jestli se rychlost načítání stánek změní, tak víš, že je ve tvém profilu něco shnilého.
Kubuntu forever :-)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 28 Září 2006, 11:48:17 »
:-) tvůj Athlon XP 2000+ a moje VIA C3 733MHz to je setsakra rozdíl. Ty chyby v optimalizaci nepoznáš vůbec. U mého je patrné každé shoršení. V tom bude totiž zakopán pes. Vývojáři pomalu začínají ignorovat optimální kód, je to práce zdlouhavá a na rychlých mašinách to nikdo neocení. Je to obecně platný trend současnosti. Vůbec s tím nejsem spokojen. Kdyby vývojáři museli vymýšlet soft na výkonově nižší kategorii HW, to bychom koukali ;)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #13 kdy: 28 Září 2006, 11:58:57 »
V tom případě je to možné, ale vývoj holt nezastavíš. Člověk nemůže čekat, že mu procesor do 1 GHz vydrží věčně, když už to jde na 3GHz a s dvěmi jádry v jednom CPU. Budeš muset začít vybírat méně náročné aplikace - cena za tichý komp s malou spotřebou. Samozřejmě mě se to taky nelíbí a optimalizaci by to chtělo, ale u tak rozsáhlého kódu to už asi bude celkem problém.
Kubuntu forever :-)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 28 Září 2006, 12:16:58 »
Máš pravdu, tiché počítadlo začíná být čím dál vzácnější, spotřeba energií, koho to zajímá? Hlavně, že se hejbe kapitál.
Chce to, jak říkáš, vybrat vhodnější aplikace. Co se dá dělat :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.