Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu zmena vzhledu - pryc s tou hnedou.  (Přečteno 3666 krát)

roninn

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu zmena vzhledu - pryc s tou hnedou.
« kdy: 11 Června 2009, 09:54:10 »
Dobry den. Muzete mi nejak poradit? Tak po roce a neco prichazim systemu Ubuntu na chut. Jenze me desne stve ta jeho barva. Hneda - no je to pro me hnusny. Poradite mi jak z toho ven? Jasne dokazi si z Ubuntu udelat treba vzhled Windows nebo Mac OS X. Me by ale zajimalo jestli by slo pouzit vzhled z "UBUNTU MUSLIM EDITION" protoze toto se mi hodne libi. Dekuji za pomoc.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ubuntu zmena vzhledu - pryc s tou hnedou.
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2009, 10:04:39 »
Nainstaluj následující balíky:

sabily-gdm-themes               ---> přihlašovací obrazovka           
sabily-themes                       ---> vzhled               
usplash-theme-sabily            ---> usplash

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2009, 10:07:26 »
podle mě, stačí jen doinstalovat v Synapticu balíky ubuntume-gdm-themes, ubuntume-themes, usplash-theme-ubuntume, ale přebarvit ubuntu na zeleno, by neměl být takovej problém ne? :-)
edit:tak jsem byl opět předběhnut :-) ale jen takovou poznámku, já tam balíky sabily- nemám.. tzn v 8.10 se to jmenuje jinak?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2009, 10:10:53 »
Téma se jmenuje sabily, ale jak koukám, tak takhle se ty balíky jmenují jen v Ubuntu 9.10 -- ve starších má pravdu aloisam...

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2009, 10:17:58 »
Tak mam tedy pockat na Karmic Koala nebo se pokouset o toto v soucasnem 9.04?
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 11 Června 2009, 10:45:48 »
Tak mam tedy pockat na Karmic Koala nebo se pokouset o toto v soucasnem 9.04?

Čti trochu pořádně -- v 9.10 se to jmenuje s tím sabily, ve starších má pravdu aloisam, tzn. se to jmenuje s tím ubuntume...

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 11 Června 2009, 13:08:19 »
Čti trochu pořádně -- v 9.10 se to jmenuje s tím sabily, ve starších má pravdu aloisam, tzn. se to jmenuje s tím ubuntume...

Dekuji. Je to oki. Ale pokud si zvolim nabidku menu "Mista" tak tam mam porad ikony human, oranzovy. Kde to zmenit? Ostatni je vice mene v poradku.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 11 Června 2009, 13:49:30 »
system > volby > vzhled: motiv > upravit: ikony
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 11 Června 2009, 15:48:46 »
Tam sice dam volbu HumanME-Green ale mnou uvedene ikony jsou v one nabidce stale oranzove.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2009, 00:13:00 »
Tam máš pod tím tlačítkem Upravit, jak psal Krysař, ještě další volby - v podstatě si můžeš "složit" svoje nové téma, a tam si právě změníš ty ikony.. Výsledek si pak můžeš uložit jako svoje téma a kdykoli ho zase obnovit, kdyby se ti to nějak rozházelo :-)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

aloisam

• Host
« Odpověď #10 kdy: 12 Června 2009, 01:14:16 »
jestli to chápu, tak on si tam ty ikony změnil, akorát se to neprojevilo v nabídce Místa na panelu.. podle mě je to chyba té sady ikon, tzn bych si našel nějakou jinou co to nedělá.. a nebo jít do /usr/share/icons/to_daný_téma a najít a změnit tam ty ikony/symlinky, ale nemám představu, jak se můžou přesně jmenovat ani kde přesně budou.. tzn co jsem psal nahoře, radši nějaký jiný téma ikon.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.