Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak lze vydělat na Ubuntu?  (Přečteno 8253 krát)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: Jak lze vydělat na Ubuntu?
« Odpověď #25 kdy: 16 Června 2009, 11:13:26 »
...
Já jsem nepřítel aukra. Znám víc lidí, kteří naletěli. Je fajn, že ty jako odborník se na aukru vyznáš a nenaletíš, já jdu zas po inzerátech a s prodávajícím se domluvím telefonicky, e-mailem, IM nebo osobně. A poznám mnohem lépe, zda prodává šmejd, než podle nějakého popisu na Aukru nebo velmi snadno zmanipulovatelného hodnocení. A hlavně, proč by lidé riskovali vyvěšováním inzerátu na šmejd, když ho snadno prodají na aukru? On se nějaký blbec, co to koupí, vždycky najde.
A ta záležitost s "prodejem" odkazů to jen potvrzuje. Kdyby ten člověk chtěl opravdu rozšiřovat linux, ať si dá reklamu na své stránky, do profilu, kamkoli.
Xubuntu 12.04

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #26 kdy: 16 Června 2009, 11:27:30 »
On se nějaký blbec, co to koupí, vždycky najde.

Souhlasím. Vždycky. Většinou se najde těch blbců víc a rozhodne vyšší nabídka...  :-)
Neskutečné, co vše lidi koupí... Někdy i za cenu vyšší než cena nového výrobku s dokladem a plnou zárukou...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

col_boggy

• Host
« Odpověď #27 kdy: 16 Června 2009, 13:49:26 »
Jo, takhle jsem posledně koupil ATI HD2400 a myslel jsem si, jak jsem to dal - a pak jsem zjistil, že jsem ušetřil dvě stovky, v době, kdy už se chystala řada 4xxx :)
  Osobně se ale snažím jednat slušně; posledně, když jsem prodal MB, jsem kupujícího nechal dojet až ke mně a zdarma mu to zapojil do casu.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 16 Června 2009, 14:22:28 »
2 compaq: Bude to znit ze jsem naivni imbecil,ale co je spatneho na "Nevhodny darek" ? :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

compaq

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 16 Června 2009, 14:25:58 »
2 compaq: Bude to znit ze jsem naivni imbecil,ale co je spatneho na "Nevhodny darek" ? :)

Špatného na tom není nic, když ale nezaměstnaný z Litvínova, který prodává 3 použité gumy na Fabii dostane notebook (který stojí nový 40 000 korun) jako "nevhodný dar".... :-) Osobně bych si dával pozor...

Ale nikomu nic nevnucuji... Dělejte, jak myslíte
« Poslední změna: 16 Června 2009, 14:27:46 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

oyankee

• Host
« Odpověď #30 kdy: 17 Června 2009, 16:00:07 »
Tak se přidám ;D
Před pár dny jsem na Aukru koupil brusle, vybral si ze třech dostupných velikostí a ihned zaplatil. O den později mi přišla zpráva, že to paní už před týdnem prodala a nestihla to stáhnout.  ??? A že mají jen S-ka.  Penízky ještě zpět nemám, ale je to den, co jsem žádal o vrácení.
Aukro jen v případě, že máte čas a pevné nervy.Ale raději s tím skončeme.celkem offtopic

ehm edit: 3dny
« Poslední změna: 20 Června 2009, 01:02:58 od Muffon »

JohnDoe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: 17 Června 2009, 22:34:20 »
Není to pro laiky, ale pro frcový odborníky. Stejně tak jako v bazaru, tak na Aukru musíš umět číst mezi řádky, vytvořit si psychologický profil prodávajícího, jeho důvody prodeje, finanční situaci atd... potom nenaletíš... koupil jsem stovky věcí a naletěl max 3x.

Pokud člověk, kterej prodal už desítky dílů do počítačů a notebooků, prodává luxusní nový notebook, který jen někdy po zapnutí zatuhne, nebo píše, že je to nevhodný dar, nebo, že se mu sešly dva, vím odkud vítr vane...

Pokud se schová za mladou maminku, která si tam kupuje a prodává dětský sedačky a dupačky, naletíš spíš, ale je to někdy také moc okaté...

Jestli tam člověk z Karviné, kterej rozprodává komplet starý nábytek a sedačku původem z Aska, čtyři autoradia a poklice na BMW inzeruje mobil, kterej stojí novej 20 000 Kč a píše, že se mu sešly omylem dva... :-)

Jsem přítel Aukra.
Ses nejakej chytrej :) Jedny takovy mamine jsem presne nalitnul s mobilem, mela psychologickej profil uplne flawless, nebyla to opalena maminka z Chanova s hromadou nevhodnych daru ;) Ale proste umela pekne slibovat a po mesici jsem ji daval asi patej negativ a nebyl zdaleka posledni. V dobe koupe to byly samy "bezvadny obchudky" a pak se rozhodla, ze s par lidma vyj**e. Mne aspon poslala mobil. Ne sice podle popisu, ale aspon neco, tech par ostatnich prislo podle vseho proste o prachy. Clovek se parkrat spali a pak uz si da pokoj, hezky si to koupim novy a basta, za ten cas a nervy aukro rozhodne nestoji :)

Takze ja sem nepritel aukra :) Aukro sice za lidi nemuze, ale vadej mi zlodejsky poplatky, hruza pristup, beda jak si napises do popisu co se jim jen trochu nezda... Ja tam nejsem happy ani jako prodejce, no ale hlavne, ze se to proda - po petkrat prepsanym popisu :)
Omlouvam se za psani bez hacku a carek, ale s nimi bych to psal jeste zitra :(

compaq

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 18 Června 2009, 08:57:16 »
...ale vadej mi zlodejsky poplatky...

To zní skoro až levicově. :-)
« Poslední změna: 18 Června 2009, 09:01:40 od compaq »

Pavel Půlpán

« Odpověď #33 kdy: 18 Června 2009, 08:58:54 »
Netahejte sem politiku...

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 19 Června 2009, 19:51:20 »
Na politiku jedině půllitrika;-).
Na aukru jsem koupil jednou nebo dvakrát, ale už bych to asi neudělal.. lidi jsou u nás takoví.. jiní... a podvod jim přijde jako regulérní způsob výdělku..:-(
Have you tried turning it off and on again?

radič

• Návštěvník
    • Internetová poradna
« Odpověď #35 kdy: 28 Června 2009, 21:54:36 »
Tak co se týče popisek, na eBay je to naprosto to samý, ne-li horší, na fotce nejdražší nokia, v popisce její vychválení a na konci jen tak mezi řečí se dovíš, že vlatně prodává maketu a podobný fígle jsou tam běžně k vidění... S tím rozdílem, že tam když se ti nezdá co ti přišlo, stačí napsat stížnost a eBay ti bez velkýho vyšetřování přes PayPal pošle co jsi do toho vrazil, platí tam prostě prvořadá ochrana zákazníka... Tohle se ovšem na aukru nepraktikuje

compaq

• Závislák
« Odpověď #36 kdy: 29 Června 2009, 08:32:54 »
Tak co se týče popisek, na eBay je to naprosto to samý, ne-li horší, na fotce nejdražší nokia, v popisce její vychválení a na konci jen tak mezi řečí se dovíš, že vlatně prodává maketu a podobný fígle jsou tam běžně k vidění... S tím rozdílem, že tam když se ti nezdá co ti přišlo, stačí napsat stížnost a eBay ti bez velkýho vyšetřování přes PayPal pošle co jsi do toho vrazil, platí tam prostě prvořadá ochrana zákazníka... Tohle se ovšem na aukru nepraktikuje

Podle mě by ti za uvedenou maketu Nokie neposlal nikdo nic a zůstala by ti... Jak na Aukro, tak na eBay...

radič

• Návštěvník
    • Internetová poradna
« Odpověď #37 kdy: 02 Července 2009, 10:00:58 »
ohledně makety která byla vychytrale inzerovaná s tebou souhlasím, myslel jsem ale hlavně poškození a stav toho co došlo.. a to je tak jak jsem psal

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.