Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 5.04 - instalace  (Přečteno 1685 krát)

Kojda1985

• Návštěvník
Ubuntu 5.04 - instalace
« kdy: 12 Června 2009, 21:57:32 »
Dobrý večer, chtěl bych někoho ze zdejších zkušenějších požádat o pomoc při instalaci Ubuntu ver. 5.04... vše mi funguje v pořádku do momentu,kdy mám zadat uživatelské jméno a heslo... při zadávání hesla mi jednoduše zmrzne klávesnice... můžu pak sice nějak instalaci dokončit, ale pokud se mám nalogovat do ubuntu,tak při psaní jména to jde, při psaní hesla nejde (přitom ani jedno není řádně zadáno)

děkuji za jakoukoliv radu

pěkný den

P. Skřivánek

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ubuntu 5.04 - instalace
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2009, 22:45:21 »
Verze 5.04? Jste si jist? To je čtyři roky stará verze a již dva a půl roku má ukončenou podporu -- rozhodně ji nemohu doporučit!

Jinak k tomu psaní hesla -- v Linuxu se v některých případech při psaní hesla nezobrazují zástupné znaky (hvězdičky), ale i tak se heslo zapisuje (to proto, aby vám nemohl nikdo při koukání přes rameno "odkoukat" počet znaků).
« Poslední změna: 12 Června 2009, 22:48:31 od Vojtěch Trefný »

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2009, 22:48:27 »
Rovněž přeju dobrý večer...
Pokud v dotazu není chyba, doporučil bych vám nainstalovat nějakou novější verzi (5.04 je z roku 2005).
Problém nevytvoření účtu by se podle mě dal řešit přidáním uživatele v záchraném režimu, do kterého se dostanete z GRUBu - potřebné příkazy jsou na wiki.
Následně bych se (pokud zadávání v GDM nebude fungovat) pokusil se přihlásit v konzoli (přepnete se do ní z GDM kombinací Ctrl+Alt+F1).
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Kojda1985

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2009, 08:31:10 »
Děkuji za obě fundované odpovědi. v dotazu skutečně není chyba, jsem si vědom toho, že je to velice stará verze. Nicméně PC,na který bych rád tuto verzi instaloval již také není nejmladší a má být používáno pouze pro přehrávání hudby (jak směšné, já vím). Proto jsem rozhodl, že Ubuntu je určiě lepší než Windows 98 (XP tam nedám, ikdybych nakrásně chtěl).

Zkusím pokračovat v instalaci dle Vašich návodů.

Děkuji

Hezký den

P. Skřivánek

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 13 Června 2009, 08:47:53 »
Tak to pak není vůbec rozumný nápad -- pro toto vydání budete velmi těžko shánět kodeky pro přehrávání (MP3, WMV, MPEG atd.). Pro staré počítače existuje mnoho lepších možností -- http://wiki.ubuntu.cz/Linux%20pro%20star%C5%A1%C3%AD%20PC

oyankee

• Host
« Odpověď #5 kdy: 18 Června 2009, 15:26:00 »
Ne, fakt. Jak budete instalovat veškerý software, když na tuhle verzi už nejsou repozitáře?To by jste musel řešit všechny balíčky včetně drobných závislostí ručně. Leda kompilovat, ale na to po instalaci také balíky nejsou.

JohnyN

• Host
« Odpověď #6 kdy: 18 Června 2009, 16:28:26 »
A prečo na tú zostavu nedať Debian s Openboxom, prip. bez Xiek a s mpg123.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.