Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kl. zkratka Alt + Backspace z Windows [vyřešeno]  (Přečteno 1056 krát)

nador

• Návštěvník
kl. zkratka Alt + Backspace z Windows [vyřešeno]
« kdy: 13 Června 2009, 01:04:26 »
Ahoj, potřeboval bych mít v Ubuntu kl. zk. Alt + Backspace z Windows, která dělá jednoduchou věc: Když cokoliv udělám špatně, vymažu text nebo přepíšu jiný text v jakémkoliv okně, kam lze text psát, jako je třeba toto, do kterého teď píšu, tato zkratka vše vrátí do původního stavu. A to v libovolném programu, např. Firefox nebo Poznámkový blok. Lze něco podobného nebo ještě lépe stejného udělat i v Ubuntu? Potřebuju to kvůli práci, často něco vymažu, když nemám a psát to celé znovu je dost nanic. Možná jsem jenom špatně hledal ve zkratkách, pokud ano, tak mě nekamenujte, jenom mi jí prozraďte :-)
« Poslední změna: 14 Června 2009, 22:24:40 od kiklhorn »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: kl. zkratka Alt + Backspace z Windows
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2009, 09:48:59 »
Niesom si isty ci toto tento OS podporuje, ovsem v kazdom programe mas na to funkciu spat. Napriklad vo firefoxe Ctrl+Z, v gedit vratit spat Ctrl+Z, v Oo spat Ctrl+Z a takto by to malo byt v kazdom programe.
Ci je to nieco ine?
Tym ze to nepodporuje OS som myslel ze ked napriklad premenujes subor nemas moznost to automaticky prikazom vratit ale musis to zasa rucne premenovat.
« Poslední změna: 13 Června 2009, 09:51:16 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

nador

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2009, 20:15:03 »
Je to podobné zkratce Ctrl + Z, ale s tím, že Ctrl + Z mi smaže úplně všechno, zatímco Alt + BackSpace ve Win mi smaže jen poslední krok, jen to, kde jsem se spletl ... V mé práci mi Ctrl + Z z tohohle důvodu moc nepomůže.

nador

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2009, 20:16:38 »
Aha, tak jsem to vyzkoušel ještě jednou na něčem jiném a vypadá to, že to funguje dobře, takže díky a vyřešeno :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.