Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nutnost opětovného přihlášení ubuntu 9.04  (Přečteno 1910 krát)

pepazdepa

• Návštěvník
nutnost opětovného přihlášení ubuntu 9.04
« kdy: 13 Června 2009, 08:48:23 »
Ahoj,
jakožto BFU jsem učinil tento postřeh:
na notebook jsem nainstaloval XUBUNTU 9.04. Po chvilce vypadla hláška o možnosti doplnění počeštění. Provedl jsem a v ten moment vše skočilo do češtiny.
To samé jsem provedl s UBUNTU 9.04 (instalace na čistý disk) a ten samý průběh, akorát jeden rozdíl: aby počeštění dosáhlo efektu, musel jsem se opětovně přihlásit.
Jiným příkladem je koš...při prvnim přihlášení mazal okamžitě, jakékoliv pokusi přes Nautilus o změnu se míjely účinkem.Provedl jsem tedy opětovné přihlášení a vše překvapivě už fungovalo...tj najednou se mazalo do koše a ten šel vysypat (v XUBUNTU toto šlo ihned po instalaci). Dalším příkladem je stažení Xchatu. Po jeho stažení a instalaci v Ubuntu se aplikace objevila bez ikony, po opětovném přihlášení ikona naskočila. V Xubuntu po provedení instalace aplikace byla ikona ihned k dispozici.
plyne z toho dotaz:
1)je třeba se po jakékoliv změně v ubuntu znovu logovat aby změna fungovala(je to normální?)
2)proč v xubuntu to jde okamžitě (aplikace změn)?

Vycházim totiž z idee, že systém je stejný jen má jiný "xicht"...takže další dotaz:
3) je jedno jestli mám ubuntu/kubuntu/xubuntu.....generelně se používají identické aplikace? nebo pokud budu například chtí nautilus do XUBUNTU bude to problém?

Děkuju za pomoc.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
Re: nutnost opětovného přihlášení ubuntu 9.04
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2009, 16:18:57 »
add 1) - záleží o jakou změnu se jedná. některé změny vyžadují rest Xek .
add 2) xubuntu využívá jiné grafické prostředí - XFCE. neznám ho tak abych ho mohl porovnávat s gnome, ale prostě některé věci jsou tam odlišné.
add 3) můžeš využívat aplikace napříč prostředími bez problémů. pokud ti třeba více vyhovuje K3B než brasero ale používáš gnome tak ti nic nebrání. systém si akorát při instalaci nainstaluje i některé knihovny KDE. nevím jestli by to bylo tak i v případě nautilusu. přece jen je to "větší" aplikace dosti závyslá na gnome... to snad zodpoví jiní

jinak rychlé restartovaní X serveru ( vlastně dá se říct "odhlášení a přihlášení" ) můžeš pomocí zkratek ctrl+alt+backspace
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

pepazdepa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2009, 22:00:54 »
Díky za stručné a výstižné info.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2009, 22:03:25 »
vem to tak : na win musis kvuli kazdy kravine reboot . tady staci rest X sever.

myslim ze nedavno se soudruh pokousel o osobak v uptime a zvladl to na tyden
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.