Ahoj,
jakožto BFU jsem učinil tento postřeh:
na notebook jsem nainstaloval XUBUNTU 9.04. Po chvilce vypadla hláška o možnosti doplnění počeštění. Provedl jsem a v ten moment vše skočilo do češtiny.
To samé jsem provedl s UBUNTU 9.04 (instalace na čistý disk) a ten samý průběh, akorát jeden rozdíl: aby počeštění dosáhlo efektu, musel jsem se opětovně přihlásit.
Jiným příkladem je koš...při prvnim přihlášení mazal okamžitě, jakékoliv pokusi přes Nautilus o změnu se míjely účinkem.Provedl jsem tedy opětovné přihlášení a vše překvapivě už fungovalo...tj najednou se mazalo do koše a ten šel vysypat (v XUBUNTU toto šlo ihned po instalaci). Dalším příkladem je stažení Xchatu. Po jeho stažení a instalaci v Ubuntu se aplikace objevila bez ikony, po opětovném přihlášení ikona naskočila. V Xubuntu po provedení instalace aplikace byla ikona ihned k dispozici.
plyne z toho dotaz:
1)je třeba se po jakékoliv změně v ubuntu znovu logovat aby změna fungovala(je to normální?)
2)proč v xubuntu to jde okamžitě (aplikace změn)?
Vycházim totiž z idee, že systém je stejný jen má jiný "xicht"...takže další dotaz:
3) je jedno jestli mám ubuntu/kubuntu/xubuntu.....generelně se používají identické aplikace? nebo pokud budu například chtí nautilus do XUBUNTU bude to problém?
Děkuju za pomoc.