Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 - zaseknutí systému  (Přečteno 2129 krát)

Idaho

• Návštěvník
Ubuntu 9.04 - zaseknutí systému
« kdy: 13 Června 2009, 17:30:21 »
Zdravím, mám ubuntu 9.04 32bit na Athlon 3200+, 1GB ram, nvidia geforce 7600 Gs
Tohle Pc mělo s win strašné potíže (nešel obraz dokud se při každém startu nezapl vga režim), dal jsem tam ubuntu a fungovalo v pohodě, ale když se o něco snažím (zapnutý pidgin/přesouvání souborů, někdy i procházení nastavení...) tak celý systém zamrzne, a běhá jenom kurzor, zbytek nereaguje
OS je čerstvě nainstalovaný, problémy byli jen když jsem použil nesvobodné nvidia ovladače právě na tu grafiku, poradte, prosím co s tím, děkuji

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu 9.04 - zaseknutí systému
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2009, 20:25:47 »
no tak už víte, proč to bylo s win nestabilní... imho právě ta grafika... no existuje více verzí nvidia ovladače, zkuste jiné, nebo ho nepoužívejte

Idaho

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2009, 11:51:30 »
Tak ovladač nepoužívám, ale přesto to zamrzá....když nic nedělám a nechám tam jen plochu tak je to v pořádku, ovšem jakmile začnu hrabat v nastvení, aplikacích, datech a podobně, dojde po chvilce k zamrznutí

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2009, 13:15:39 »
To skutečně vypadá na problém s GK, zkuste ji v jiném počítači. Případně zkuste spustit LiveCD a pohybovat se chvíli tam. Na tomto HW nejsou žádné potíže s kompatibilitou.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Idaho

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2009, 19:51:46 »
Když já právě nemám možnost zkusit ji jinde, nebo tam nacpat jinou, v mém okolí jsou samí notebůkaři (já sám k nim patřím, tenhle komp jsem měl mít jen jako náhradu za reklamované MSI)

gmann1

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2009, 07:19:46 »
tak teda neviem, ale toto iste robi(lo) aj mne na mojom Delle 6400 a GMA950. System v podstate bezal, len bol freez-nuty.
Co som sa docital, tak na tuto chybku nadavalo dost vela ludi ...cize nie sme v tom sami :) a tak zatial pekne supky-dupky som sa vratil k Ubuntu 8.10 a pockam si az na verziu 9.10

Idaho

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Června 2009, 21:07:52 »
Nejsem si jistý, ale to GMA950 je intelácká grafika, že jo? S těma je v 9.04 problém, ale mysím že to vyřeší aktualizace jádra nebo tak, podívej se tady na foru. Jen tak pro zajimavost co ta karta zvladne? Mas nejaký testy třeba v nějaký hře?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.