Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jj vytezuje cpu  (Přečteno 1778 krát)

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
jj vytezuje cpu
« kdy: 16 Června 2009, 17:11:40 »
Mel jsem aktualizovanou 8.10, makala krasne, cpu tak 39 procent, zadne huceni vetraku, compiz plynuly bez problemu proste parada. Presel sem na 9.04 a nic moc. CPU je na 69 procentech porad obcas to kolisne. Compiz je se seka neni to plynule. Rozhodil se me awant navigator, zustavaji po najeti cerna okenka. Zrejme to vse souvisi  s vytizenosti cpu. 8.10 byla co se me zatezovani cpu nejlepsi. Behem 2 dnu jsem aktualizoval z 8.04 az na 9.04 takze to mohu objektivne posoudit. Jeste toto. Pred aktualizacemi jsem mel volno cca 2 GB na system, po aktualizacich jen pu giga. Jak je to mozne? Dekuji za odpovedi. Pokud by byla nejaka moznost se vratit z5 na ii bylo by to super.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: jj vytezuje cpu
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2009, 17:17:17 »
Pokial nemas dalsiu particiu na skusanie tak pred tak rozhodujucim krokom rob zalohu celeho systemu ktora ti dovoli vratit sa do bodu kde si zacal robit zmeny.
http://wiki.ubuntu.cz/Záloha a obnova systému
Co sa tyka miesta na disku, mozes ho skusit precistit
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get cleanNa ostatne by bolo dobre vediet aku mas konfiguraciu. Vytazenie procesora moze mat na svedomi aj ovladac gr. karty.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Aredraj

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2009, 17:27:44 »
Já si taky přidám svoje. Dokud jsem měl 8.10, vše v poho jak píšeš, ale po upgradu na 9.04 se mi vše cca o polovinu zpomalilo. vč. firefoxu, cairo docku, atd. Před půl rokem jsem nadšeně přešel na linux, distribuce tato = ubuntu, ale už mě pomalu peřestává bavit řešit každou kravinu týden a někdy i déle (špatné rozlišeníe na externím monitoru od notesu, četečka karet, práva k souborům, instalace Javy apod. apod. a furtum furt - naposledy problém s trakerem.) Ještě jsem si objednal knihu Ubuntu 8.10 a jestli to nebude všelék na tyto bolesti tak sice s nechutí a velkým odporem ale come back k widlím :-(

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2009, 17:31:22 »
Zjistil jsem ze to dela google chrome, v predchozi verzi to byla parada. Nicmene compiz je furt na nic. Vim ze se to takto chovalo jiz v jine  starsi verzi myslim ze v gg, a po prechodu dobry. Nicmene asi jsem blb ze jsem si neudelal tu zalohu. Sakris.
System: Pentium M 1.7, 1 GB ram, grafika intel 815.

PS: Navic se me ted sam obcas restartne k prihlasovaci obrazovce.
PS2: Procisteni pomohlo, stav systemu: dostupne misto: 2.5 GB

Prosim kde najdu log pripadne jak se jmenuje abych se dozvedel co zpusobuje pad prostredi?
/var/log?

co se tyce google chroma tak uz nezlobi, horsi jsou ty restarty, a nefunguji me usb flashdisky
Dekuji za reakce
« Poslední změna: 16 Června 2009, 18:10:16 od Hypnos »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2009, 18:00:16 »
Logy mas v system-sprava-prehliadac systemovych zaznamov.(dufam ze v cz je to podobne)
Osobne nemam gr. intel ale co sa tu pise tak intel grafika v 9.04 ma vela problemov s ovladcmi. Skus pohladat ci sa tyka aj tvojho modelu. Pripadne poradi niekto co ma skusenost s intel gr.

Aredraj aj to je riesenie. Zalezi ci mas chut si to nastavovat. Inak plati ak ti system funguje tak si ho uzivaj a nevrtaj sa v nom. Ak sa aj napriek tomu v tom vrtas musis pocitat s tym ze budes stale nieco nastavovat. Cize ak si to nevyhnutne nepotreboval nemal si prechadzat. Ubuntu je take ze pokial chces mat co najmenej problemov tak si ho instaluj az 2-3 mesiace po vydani kedy su uz vychytane chyby a je aj vela navodov.
« Poslední změna: 16 Června 2009, 18:05:02 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Hypnos

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2009, 18:20:52 »
OK diky zkusim, skoda ze uz to nejde vratit zpet.

PS: grafika je intel 915.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.