Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Preinstalacia Ubuntu  (Přečteno 2083 krát)

Miro1701

• Návštěvník
Preinstalacia Ubuntu
« kdy: 20 Června 2009, 11:15:03 »
Mam hdd, rozdeleny takto:
sda1 - /,
sda2 - /home,
sda3 - /media/Data,
sda4 - swap

a chcem preinstalovat ubuntu z 32bit na 64bit ktore je na sda1, ale potrebujem aby kazdy pouzivatel mal pristup k svojim suborom, cize ak ja som miroslav tak by som mal aj potom pristup k /home/miroslav, ale aj kazdy iny pouzivatel k svojmu a este ja som si pri instalacii ubuntu nastavil encrypt your home dir(zasifrovat moj /home/miroslav), ako to mam urobit?? staci len reinstall a vytvorit uzivatelov alebo este neco??

JohnyN

• Host
Re: Preinstalacia Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2009, 12:07:10 »
Zdravím, čo sa týka reinštalácie, stačí, ak pri výbere oddielov, nastavíte pre oddiel /home prípojný bod /home.
Ohľadam kryptovania.. s týmto neporadím.

Miro1701

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2009, 12:43:46 »
a da sa dekryptovat este kym nemam reinstall??

erichos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2011, 11:55:17 »
Mam podobny problem, preinštaloval som ubuntu s tym že oddiel kde bol pripojeny /home som neformatoval a meno prveho uživatela som dal rovnake ako som mal predtym, takže všetky subory aj nastavenia mi ostali zachovane. Potom som chcel pridanim dalšich uživatelov s rovnakymi menami ako mali pred tym spristupnit ich subory a nastavenia ale pri vytvarani uživatela mi vypisalo že uživatel s danym menom už existuje. Vie mi niekto poradiť ako to spristupniť? Samozrejme k ich suborom sa viem ako admin dostať ale zda sa mi krkolomne aby som vytvaral nove konta uživatelov a ručne kopiroval všetky ich subory, nehovoriac o tom že nastavenia len tak neprekopirujem. Určite na to bude sposob len ja ho ešte neviem :(
 Dakujem.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2011, 12:14:47 »
https://help.ubuntu.com/community/AddUsersHowto
A nastavenia prekopíruješ(ctrl+h). Alebo to môžeš urobiť tak, že zložku premenuješ na meno_uzivatela1, vytvoríš užívatela a potom vymažeš to čo ti tam vzniklo a meno_uzivatela1 premenuješ na meno_uzivatela. Ale takto by som to asi moc neriešil :/
Kód: [Vybrat]
man adduser
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.