Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak snížit rychlost uploadu? (zřejmě vyřešeno)  (Přečteno 2232 krát)

ondrejkovic

• Návštěvník
Jak snížit rychlost uploadu? (zřejmě vyřešeno)
« kdy: 20 Června 2009, 15:14:42 »
Dobrý den,

Přešel jsem ze synchronního připojení na asynchronní připojení (DSL) a při odesílání větší přílohy v poště nebo při uploadu většího souboru pomocí webového prohlížeče či FTP mi připojení v podstatě "zamrzne" a download se stane nefunkční.

Existuje nějaký způsob jak omezit při uploadu šířku pásma (rychlost) u konkrétního programu tak, aby připojení jako celek zůstalo funkční a abych mohl normálně používat download (webový prohlížeč se při uploadu v podstatě zastaví)?

V programech peer-to-peer to není problém omezit, ale co třeba u Thunderbirdu nebo u Firefoxu?

Prosím poraďte!
« Poslední změna: 21 Června 2009, 01:31:46 od ondrejkovic »

kingofroad

• Návštěvník
Re: Jak snížit rychlost uploadu?
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2009, 19:39:12 »
Dobrý den,

Přešel jsem ze synchronního připojení na asynchronní připojení (DSL) a při odesílání větší přílohy v poště nebo při uploadu většího souboru pomocí webového prohlížeče či FTP mi připojení v podstatě "zamrzne" a download se stane nefunkční.

Existuje nějaký způsob jak omezit při uploadu šířku pásma (rychlost) u konkrétního programu tak, aby připojení jako celek zůstalo funkční a abych mohl normálně používat download (webový prohlížeč se při uploadu v podstatě zastaví)?

V programech peer-to-peer to není problém omezit, ale co třeba u Thunderbirdu nebo u Firefoxu?

Prosím poraďte!

firefox jde konfigurovat nějakým příkazem co se zadává do panelu adresa místo www ale ten si ted nevzpomenu - jde tam nastavit naprosto vše.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2009, 20:13:51 »
Zkus nainstalovat trickle a použít třeba takto:
Kód: [Vybrat]
trickle -u 10 -d 20 firefox
(= limit download u FF na 20 kB/s, upload 10 kB/s)

Napiš, jak to funguje, nemám vyzkoušeno, ale vypadá to zajímavě.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

ondrejkovic

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2009, 22:48:35 »
Tak to zkusím - tady o tom taky něco píšou: http://www.root.cz/clanky/trickle-rozdelte-sve-pripojeni/

Akorát budu týden v zahraničí (poněkud exotickém), takže nevím kdy dám vědět jak to funguje.

ondrejkovic

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2009, 01:31:24 »
Vypadá to, že to zatím funguje - ale bohužel teď na rozsáhlejší zkoušení nemám čas. Dám vědět!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.