Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak udělat čistou instalaci a překopírovat jen nastavení?  (Přečteno 1838 krát)

kimi

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, jsem začátečník, ale rád bych se pustil do čisté instalace JJ a překopíroval si tam složku HOME z mé současné instalace. Chci se zeptat jestli je to možné udělat takto natvrdo, případně co by se mohlo stát. A jak je to s programy? Bude nutné je všechny znovu instalovat? Začínám, takže se ptám možná hloupě, předem se omlouvám  ::)

premet

• Host
Re: Jak udělat čistou instalaci a překopírovat jen nastavení?
« Odpověď #1 kdy: 21 Června 2009, 12:26:24 »
Můžeš to dokonce udělat tak, že oddíl, kde máš /home ponecháš a smažeš jen systémový oddíl a při instalaci ten původní /home jen zvolíš, ale nedáš ho formátovat, tak budeš mít čistou instalaci a zůstane ti zachovaný nastavení prostředí, programů a podobně. Ale programy, které nejsou součástí instalace Ubuntu budeš muset samozřejmě doinstalovat, protože v domovském adresáři máš pouze jejich nastavení  :).

buchvi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Června 2009, 13:30:46 »
Mám podobný dotaz - když chci udělat čistou instalaci systému, ale chtěl bych, aby se mi zachovalo nejen nastavení v /home, ale aby se mi po instalaci doinstalovaly i programy, které mám nainstalované v současném systému - jde to nějak udělat, pomocí nějakého programu? Neexistuje na to nějaký skript, který by vytáhl seznam programů, které teď mám nainstalované, uložil si ho a kdybych ho pak v nové instalaci zavolal, porovnal by současnou instalaci s uloženým seznamem a rozdíly doinstaloval?
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, plně aktualizované.
HP Compaq 6730s s intel grafikou.
Nohy nahoře a kafe někde poblíž.

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Června 2009, 13:32:45 »
Nemám deb distro, ale mám tucha, že
Kód: [Vybrat]
dpkg -l by mělo vypsat balíčky a ješte z toho vyfiltrovat nainstalovaný
dpkg -l | grep -i ii nebo nějak tak, však se mrkni, který balíčky jsou označený jako nainstalovaný.

Pak udělat seznam na nové instalaci a vypsat balíčky, které tam nejsou viz. http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36313.0.html
« Poslední změna: 21 Června 2009, 13:34:58 od Premet »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2009, 13:44:45 »
A neskorsie by bolo dobre na to mysliet popredu a vytvorit si prazdny textovy subor a don si ukladat instalovane programy ako
sudo apt-get install mplayer gnome-bluetooth inkscapecize
sudo pravo roota
apt-get install  prikaz na instalovanie
mplayer gnome-bluetooth inkscape balicky ktore chces instalovat vo formate nazov balicku1 medzera nazov balicku2 medzera ...
Po instalacii len tento prikaz aj s nazvamy balickov skopirujes do terminalu a cakas kym sa nainstaluju.
« Poslední změna: 21 Června 2009, 13:46:58 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Června 2009, 14:12:40 »
A neskorsie by bolo dobre na to mysliet popredu a vytvorit si prazdny textovy subor a don si ukladat instalovane programy ako
sudo apt-get install mplayer gnome-bluetooth inkscapecize
sudo pravo roota
apt-get install  prikaz na instalovanie
mplayer gnome-bluetooth inkscape balicky ktore chces instalovat vo formate nazov balicku1 medzera nazov balicku2 medzera ...
Po instalacii len tento prikaz aj s nazvamy balickov skopirujes do terminalu a cakas kym sa nainstaluju.

toto je asi nejlepčí způsob.. mám textový soubor, kam si zapisuju vše co instaluju a vím, že to budu používat.. potom před reinstalem si dám bokem sources.list a jednoduše smažu systémový oddíl a home oddíl ponechám.. po nabootování dám jediný příkaz, poté stáhnu aktualizace a systém je ve stavu (myslím tím proramy a vzhled) v jakém byl před reinstalem.. :-)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2009, 08:16:28 »
Pokud  vím tak synapatic umí jednoduše udělat export souboru, kam zapíše všechny instalované programy. Tento soubor jde později importovat a doinstalovat tím po čisté instalaci programy z minula.
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.