Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmenenie rozlozenia klaves  (Přečteno 2735 krát)

Stopa

• Návštěvník
zmenenie rozlozenia klaves
« kdy: 30 Září 2006, 15:00:28 »
nevie niekto ako dat na Ubuntu rovnake rozlozenie SK klaves ako vo windowse? lebo napriklad ked chcem napisat ( zatvorku do druhej strany tak mi napise | [uz som jednoducho zvyknuty na stare rozlozenie a na nove si nechcem zvykat ak to nebude nutne]

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2006, 16:12:34 »
Záleží, jak to máš nastaveno, pokud si vzpomínám, tak defaultně bylo současné stisknutí obou kláves Alt -> já jsem si to změnil na levá Alt + levý Shift. Další možnosti jsou klávesa Pause, případně Ctlr + Shift...
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2006, 17:30:15 »
Mne to funguje tak ako to chces mat. Skusal si to nastavit v system-predvolby-klavesnica-rozlozenia-pridat a tam zvolit slovakia qwerty?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

demeter

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2006, 19:33:25 »
tam ani netreba ist do submenu staci len slovak a budes to mat ako vo windows
___
nb hp nx7300 core 2 duo. iMac, plus ubuntu ak to zasa rozchodim

Stopa

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Října 2006, 15:42:51 »
Citace: TIBOR
Mne to funguje tak ako to chces mat. Skusal si to nastavit v system-predvolby-klavesnica-rozlozenia-pridat a tam zvolit slovakia qwerty?
takto to mam teraz, ale stale nemam tu zazvorku ( len do druhej strany ale mam |, a tu co hladam, som nenasiel na ziadnej klavese, max by som musel pouzivat nejaku alt+ kombinaciu, nie je na linux nejaky prog ktory dokaze vytvorit nove rozlozenie klaves alebo nieco podobne? uz sa mi nechce stale pouzivat iba smutnych smilikov :( a btw. ked uz pisem, nedaju sa nejako zfunkcnit specialne (ovladanie hlasitosti a pod| klavesy na ZBOARD pod Ubuntu? oficialny driver na linux neexistuje

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 08 Října 2006, 14:33:09 »
Mne to pise \ bez shift a | zo shift ale nasiel som nieco taketo skus ci ti to pomoze http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=625 a predposledny prispevok.Co sa tyka multimedii ja mam KB-8 na ovladaci KBS-8 cize no problem ale niektore klavesy mozes nastavit v klavesovych skratkach(system-predvolby-kl.skratky).
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.