Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Auto shutdown v dosledku "prehrievania" CPU  (Přečteno 1003 krát)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Auto shutdown v dosledku "prehrievania" CPU
« kdy: 24 Června 2009, 13:18:44 »
Zdar,
ked je PC (CPU P4 Prescott 3GHz) dlhsie zapnuty tak ho Ubuntu (9.04) automaticky vypne. V logoch som nasiel, ze to je kvoli dosiahnutiu kritickej teploty CPU (100 stupnov), co je ale blbost pretoze moj mainboard (Abit IS7) ma chybny snimac teploty. V BIOSe mam preto autoshutdown vypnuty, ale Ubuntu sa tym zrejme neriadi.
Trochu som zagooglil a nasiel som zdanlive riesenie: http://burnz.wordpress.com/2009/02/23/ubuntu-auto-shutdown-due-to-high-cpu-temperature/   lenze to fungovalo len do poslednej aktualizacie kernelu. Odvtedy aj pri opatnovnej rekonfiguracii kernelu je dany option v modprobe.d ignorovany a stale je to nastavene tak, aby pri dosiahnuti krtickej teploty vypinalo.
Tak Vas teda prosim o radu ako teda tam ten option dat a vypnut tu funkciu automatickeho vypinania, lebo mi to uz lezie na nervy a je mi jedno nech sa ten cpu aj uvari, len nech to nevypina:)

oyankee

• Host
Re: Auto shutdown v dosledku "prehrievania" CPU
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2009, 14:44:01 »
Nevím, jestli je to vhodné řešení, ale nepomůže vypnout acpi?

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Re: Auto shutdown v dosledku "prehrievania" CPU
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2009, 15:59:20 »
Mozno by pomohlo ale ako si uz napisal nie je to najvhodnejsie riesenie, nechce sa mi pc vypinat rucne:) Vsak to sa musi dat nastavit, ked to slo predtym...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.