Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cairo-clock čtvereček [vyřešeno]  (Přečteno 1909 krát)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
Cairo-clock čtvereček [vyřešeno]
« kdy: 30 Června 2009, 11:10:13 »
Ahoj,
úvodem bych chtěl podotknou že nepoužívám Compiz. Mám grafiku která jede na openChrome. Ale stáhnul jsem si Cairo-clock. Bohužel hodiny nevypadají tak jak by měli. viz: http://img5.imageshack.us/img5/6264/snmekobrazovky.png
Proč je okolo těch hodin ten pitomí čtvereček?
děkuji  ;D
« Poslední změna: 30 Června 2009, 11:53:57 od Premet »
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Cairo-clock čtvereček
« Odpověď #1 kdy: 30 Června 2009, 11:21:21 »
úvodem bych chtěl podotknou že nepoužívám Compiz.

Jenže ten (nebo jiný kompozitní správce) je pro tyhle hodiny potřeba, protože průhlednost -- proto tam taky ten čtvereček přesně v místech, kde by to mělo být průhledné... ;)

Mám pocit, že podobné hodiny umí i gdesklets -- http://wiki.ubuntu.cz/gDesklets -- a ty jdou i bez compizu ;)

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Června 2009, 11:27:36 »
Zkus si zapnout kompozitního správce, který používá Gnome
gconf-editor → apps → metacity → general → compositing_manager

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Června 2009, 11:35:48 »
Děkuji tak to smažu,  8)
No mě právě akcelerované prostředí vůbec nepoběží, glxgears ukazuje kolem 700FPS.Má cenu si u tohoto počítače vůbec pokoušet o něco takového?
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

premet

• Host
« Odpověď #4 kdy: 30 Června 2009, 11:40:40 »
Děkuji tak to smažu,  8)
No mě právě akcelerované prostředí vůbec nepoběží, glxgears ukazuje kolem 700FPS.Má cenu si u tohoto počítače vůbec pokoušet o něco takového?
Vyzkoušej a uvidíš  :)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
Re: Cairo-clock čtvereček [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 02 Července 2009, 08:05:11 »
Hale a ono to vážně funguje ten čtvereček zmizel   >:( yuupi
Dost se tomu divím, neběží efekty systému ani compiz ale tohle jo. Aspoň něco   :'(

btw: co jsme to vlastně zapnuli? Všimnul jsem si i nějakých grafických vymožeností (vypadá to rozhodně líp než před tím)
« Poslední změna: 02 Července 2009, 09:26:28 od Sentello »

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 02 Července 2009, 09:18:07 »
Hale a ono to vážně funguje ten čtvereček zmizel  Škleb yuupi
Dost se tomu divím, neběží efekty systému ani compiz ale tohle jo. Aspoň něco  Pláč

btw: co jsme to vlastně zapnuli? Všimnul jsem si i nějakých grafických vymožeností (vypadá to rozhodně líp než před tím)

to je taky kompozitní manager ale oproti compizu nevyužívá HW akceleraci - tvůj grafický čip takže se to vykresuje sofwarově - pomocí CPU

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 02 Července 2009, 09:30:27 »
Aha takže je to na jednu stranu dobré v tom že celý ten systém nepůsobí tak stroze, na druhou je to špatné v tom že PC má jen 1,6ghz procesor a jak jsem tak koukal tak celá tahle parádička ukrajuje cca. 20-30% CPU.
Snad jednou VIA změní názor a udělala konečně ovladače i pro Linux.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.