Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wholedisk sifrovani - a co na to neznamy vojin?  (Přečteno 4047 krát)

diogenes

• Návštěvník
Wholedisk sifrovani - a co na to neznamy vojin?
« kdy: 01 Července 2009, 01:22:06 »
Vim ze tohle tak nejak vyzni do prazdna ale...
Kdybych mohl chtit v Ubuntu 9.10 nejakou uzitecnou vec pro klikose a BFU, krom slibeneho ext4 pro zrychleni bootu v radu 10 sekund, uvital bych naprosto blbuvzdorny a neprustrelny frontend pro sifrovani uz existujiciho systemoveho disku s Ubuntu kde si to pekne naklikam a nemusim  neustale otevirat nejake konzole. Pripadne at uz v prvopocatecni instalaci je moznost sifrovaneho oddilu... Nekde jsem cetl ze tato moznost byla v jiste mire i v instalacnim mediu Ubuntu extras 8.xx
A dale se povida ze Fedora 11 tohle nabizi a snad i Gentoo ale tim uz si nejsem jist.
Kazdopadne, jestli je tu nekdo kdo je vsemocny a vysoce uznavany programator a zna se treba z Linusem, tak at mu to u piva spitne do ucha ze by to bylo hodne cool pro blondyny a jine neumetelske individua co se s konzoli nejak nekamaradi.  ;)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Wholedisk sifrovani - a co na to neznamy vojin?
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2009, 01:33:26 »
pláčete na špatném hrobě: http://brainstorm.ubuntu.com/idea/17835/
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2009, 10:02:03 »
Při instalaci pomocí alternate CD je možné vytvořit šifrované LVM. V již nainstalovaném systému je možné vytvořit šifrované oddíly pomocí truecrypt -- je to jednoduché (akorát návod u nás na wiki je sto let za opicema...).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2009, 13:30:43 »
Spíš něž šifrování třeba nelegálního obsahu na tvém HDD, bych volil šifrování komunikace na net. To je bezpečnější na Velkého bratra než šifrovat pouze HDD.

PS: Včera jsem viděl Oko dravce. Započala u mě paranoia.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

diogenes

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Července 2009, 03:05:20 »
Spíš něž šifrování třeba nelegálního obsahu na tvém HDD, bych volil šifrování komunikace na net. To je bezpečnější na Velkého bratra než šifrovat pouze HDD.

A jak by si chtel sifrovat komunikaci pres net, kdyz bys tomu potreboval podporu vzdaleneho serveru, jestli mas tedy na mysli SSL. nebo snad ipsec to zatim nevim jak v praxi funguje. Jinak budu teda rad za kazdou radu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Července 2009, 11:12:00 »
Technik je více a dá se to aj kombinovat. Co začít Tor? Teď jen nevím estli to je jen na prohlížeč nebo celé spojení a jak se případně jmenuje to druhé.

A jak by si chtel sifrovat komunikaci pres net, kdyz bys tomu potreboval podporu vzdaleneho serveru, jestli mas tedy na mysli SSL. nebo snad ipsec to zatim nevim jak v praxi funguje. Jinak budu teda rad za kazdou radu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.