Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Software pro mobilní telefony v Ubuntu  (Přečteno 8172 krát)

paul3

• Návštěvník
Software pro mobilní telefony v Ubuntu
« kdy: 03 Července 2009, 13:35:06 »
Ahoj, jsem nucen si pořídit nový telefon a sháním informace jak je to s obslužným softwarem pod Ubuntu (Linuxem). Přecijen, koupit si telefon co mi nebude komunikovat s počítačem se mi moc nechce. Máte někdo nějaký zkušenosti? V hledáčku mám:

Samsung B2100 Xplorer
Sony Ericsson C702
Nokia 5500 Sport (starší telefon)
Sonim XP3 Enduro
Evolve GX780 Survivor

Všechno to jsou outdoor telefony. Stačilo by asi možná, aby to běhalo alespoň pod Wine. Jinak předpokládám, že obslužný software bude u spousty telefonů stejný. Takže jestli to běží někomu s jiným modelem, tak by asi neměl být problém.

Díky za postřehy

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Software pro mobilní telefony v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2009, 14:35:51 »
Neviem ako je presne ta stranka ale ked si nainstalujes wammu tak tam mas odkaz na podporovane telefony. Pripadne ak ma niekto nainstalovane dajte sem odkaz. Ja teraz niesom pri ubuntu.

http://cihar.com/gammu/phonedb/
« Poslední změna: 03 Července 2009, 16:56:56 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #2 kdy: 03 Července 2009, 23:44:27 »
Sony Ericsony, co jsem měl zatím možnost poznat, tak fungují plug-and-play. Synchronizace jsem nezkoušel, nepotřebuju to.
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2009, 00:03:35 »
Wammu mám, ale s Nokií pouze přez kabel. Bluetooth nic moc  :(

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2009, 01:55:18 »
Já mám gammu, wammu, nokii a bluetooth - a vše dohromady funguje. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Července 2009, 05:30:59 »
Moje zkušenost je, že na posílání sms používám v linuxu esmsku a telefon připojuji pouze jako "flash" disk pro stažení dat (fotky, videa) popř. nahrání aplikace, kterou pak už instaluji z menu telefonu.

Samozřejmě jsem zkoušel i obslužný software (zvyk z win), ale v linuxu mi moc toho nefungovalo. Asi to bude tím, že mám nokii...
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #6 kdy: 04 Července 2009, 12:39:40 »
Právě že mně to taky doposud nefungovalo, když jsem to zkoušel (naposledy asi před 3 měsíci), ale včera jsem tomu dal zase šanci, nainstaloval si to a k mému překvapení to fungovalo! Asi vylepšili aplikaci, ovladače nebo tak něco. Postupoval jsem v nastaveních podle typu mobilu ze stránek http://cz.cihar.com/gammu/phonedb/ - a fungovalo to! To je jedna z posledních věcí, která mi v linuxu chyběla - správa adresáře telefonu přes PC.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

umiyaki

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 04 Července 2009, 23:25:02 »
Hmmm. Díval jsem se na můj typ (nokia 6120 Classic) a podpora je pouze pro info o telefonu. Takže já mám smolíka... :(
"Prvním stupněm debility je pocit geniality."
Notebook HP 530 - Ubuntu 10.04; PC P4 2.8GHz - Ubuntu 10.04

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 13 Září 2009, 12:32:37 »
SE c702 ve wammu docela dobře funguje. Problém mám v tom jak se dostat do paměti telefonu, podařilo se mi to přes BT, ale to je pro nahrání map a muziky dost pomalej způsob.

Nevíte někdo jak zprovoznit kabel? Tak aby se foun připojil jako flash disk?
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

standa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 13 Září 2009, 17:55:12 »
Gammu, wammu a takové podobné věci jsou pouze na archaické telefony. Mobil se symbianem se nechytá, což je v současné době třetího tisíciletí strašný nedostatek LINUXU. Takže toto je jediné, co na mém systému U-9.04 strašně, ale strašně postrádám - a to synchronizaci kalendáře, poznámek, kontaktů mezi PC a telefonem E51. :'(

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 13 Září 2009, 18:02:42 »
Gammu, wammu a takové podobné věci jsou pouze na archaické telefony. Mobil se symbianem se nechytá, což je v současné době třetího tisíciletí strašný nedostatek LINUXU. Takže toto je jediné, co na mém systému U-9.04 strašně, ale strašně postrádám - a to synchronizaci kalendáře, poznámek, kontaktů mezi PC a telefonem E51. :'(
No to by se mohlo zlepšit ... v Qt4.6 už má být podpora symbianu ;-)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 13 Září 2009, 21:23:42 »
c702 nemá symbian
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Malajda

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 29 Září 2009, 17:58:21 »
Jelikož mám Nokii N73 a ma Symbian, takže používám takhle na přenos nejnutnějších fotek či některých malých dokumentů bluetooth, ale jinak vsechny data si ukládám na přídavnou kartu SD.

A na mém notebooku je také čtečka SD karet, takže veěkeré .mp3 či .ogg přesouvám přes SD kartu.
Jinak musím říct, že přenos souborů (jak přes SD, tak bluetooth) je ovšem pohodlnější a rychlejší než na windlech.
NTB ASUS M50VC - Ubuntu 9.10 REMIX
Linux user number 506470

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.