Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zaloha instalovanych baliku a jejich obnova  (Přečteno 3910 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
zaloha instalovanych baliku a jejich obnova
« kdy: 06 Července 2009, 14:38:08 »
Zdravim
Nevim jestli to tu jiz nekde bylo , tak se pripadne omlouvam za duplicitu. Narazil jsem na zajimave reseni , napriklad kdyz potrebujete udelat jeste jeden linux na druhem pocitaci a nechce se vam vsechno postupne instalovat od piky.
Jedna moznost je pomoci programu remastersys - tento navod ale pridam casem.
Zatim - co se programu tyce - staci kdyz si zkopirujete soubor sources.list na pocitaci kde uz mate nejake vymazlene ubuntu a prepisete s nim ten na cilovem pocitaci (kde je treba cerstva instalace ubuntu). Asi budete muset znovu naimportovat take mnoho klicu - jak udelat jejich zalohu nebo tento proces zautomatizovat budu muset jeste dovymyslet.
Kazdopadne pak na zdrojovem pocitacu v terminalu date :
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --get-selections > mySelection kde misto mySelection muzete pouzit libovolny jiny nazev. Timto se vam v adresari kde jste tento prikaz vyvolali vytvori soubor mySelection (nebo podle toho jak jste si ho pojmenovali) se seznamem nainstalovanych aplikaci.
A pak uz staci tento soubor jen prenest na cilovy pocitac , nekam nakopirovat (treba do home) a v danem adresari v terminalu dat :
Kód: [Vybrat]
dpkg --set-selections < mySelection
apt-get dselect-upgrade
A pak si jen jit uvarit kafe nez se vse stahne a nainstaluje.
Budu vdecny kdyz me nekdo zkusenejsi upozorni na pripadne chyby , kazdopadne me to takhle skvele fungovalo a pomohlo obnovit system kdyz se mi ubuntu sesypalo.
« Poslední změna: 06 Července 2009, 15:09:19 od karlitos »
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: zaloha instalovanych baliku a jejich obnova
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2009, 16:28:18 »
Ak si zazalohujes aj /var/cache/apt tak nebudes musiet stahovat baliky znova ale budes ich uz mat v pc. Cestou si niesom presne isty, niesom teraz pri pc s ubuntu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2009, 16:38:23 »
Hmm , diky za tip  podivam se. Zrovna jsem zjistil ze na wiki neni temer zadny clanek zabyvajici se zalohovanim/obnovou , rad sesbiram ruzne tipy a pokusim se ten clanek vytvorit.
Jen nevim do jake sekce/podsekce ho umistit , radsi se nejdriv zeptam nez budu neco tvorit.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2009, 17:16:38 »
Snad, Bezpečnost - šifrování, záloha dat, antivir, firewall tam sa s tym uz zacalo.
Ta cesta je /var/cache/apt/archives.
Mozno by nezaskodilo dat tam podrobny navod aj na partimage a podobne.
« Poslední změna: 06 Července 2009, 17:23:01 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2009, 19:51:30 »
Hmm , diky za tip  podivam se. Zrovna jsem zjistil ze na wiki neni temer zadny clanek zabyvajici se zalohovanim/obnovou , rad sesbiram ruzne tipy a pokusim se ten clanek vytvorit.
Jen nevim do jake sekce/podsekce ho umistit , radsi se nejdriv zeptam nez budu neco tvorit.
Zrovna minuly tyzden som riesil tuto zalezitost...bohuzial nakolko som zaciatocnik, instaloval som vsetko od piky. Urcite navod ocenim. 8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.