Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xampp nejde nainstalovat, v systému souborů nemám složku opt,...  (Přečteno 1524 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Dobré odpoledne,
dnes mi ráno nešlo instalovat XAMPP a tak jsem se to snažil obejít instalací "nějakého GTK balíku" v Synaptic package manageru, omylem jsem smazal něco, co mělo za následek, že při příštím spuštění pc mi nenajela plocha, ikony, lišty, zkrátka až na barvu pozadí vůbec nic (měl jsem nastaveno, aby mi automaticky po startu pc naběhl internetový prohlížeč a ten mi při jednom z těch restartů najel). Po opětovném restartu mě čekalo úplně to samé, tedy chtěl bych se zeptat, jak tuto chybu mám napravit případně, zda-li byste mi neporadili i s tou instalací XAMPPu (po vyřešení toho prvního problému). Předem děkuji a doufám, že jediná cesta nebude reinstalace UBUNTU, protože zde mám spoustu dat nehladě na složitě instalovaný vzhled,... tedy byl bych vskutku rád, kdyby to šlo nějak napravit...
« Poslední změna: 06 Července 2009, 20:05:21 od maestorm »
m@estorm

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: V Synaptic package manageru jsem omylem něco smazal a nenajede mi vzhled...
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2009, 18:58:52 »
Skus reinstalovat balik ubuntu-desktop. Ten by ti mal nainstalovat vsetko co je v ubuntu(gnome)

Este poznamka. Si si isty ze si nieco odinstaloval a ze nemas iba poskodene nastavenie gnome? Mozes skusit vytvorit noveho uzivatela kde si vytvori gnome nove defautl nastavenie a uvidis ci to pojde.
« Poslední změna: 06 Července 2009, 19:01:23 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2009, 19:36:08 »
ctrl, alt, f1, dostaneš se do příkazového řádku, bude to po tobě chtít přihlášení a potom zadáš do příkazového řádku sudo dpkg --configure -a

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2009, 19:38:07 »
po vykonání příkazu se zpátky dostaneš pomocí  alt, f7

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2009, 19:40:47 »
doporučuji si přečíst hlášku, přímo to tam píše, akorát si trochu prohodil písmenka v přepisu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 06 Července 2009, 19:49:00 »
Pri boote zvol zachrany rezim, v nom zvol root - shell promt a vnom daj
Kód: [Vybrat]
dpkg --configure -a ale poriadne si to skontroluj ako ti to presne pise lebo v tom co si napisal mas preklep "kdpg"-"dpkg".
Potom napis
Kód: [Vybrat]
apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
Fuha tolky ste ma predbehli?  :o  ;D
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Července 2009, 19:49:35 »
Zkus to napsat znovu podle té hlášky. a doufej ze ses překlikl. Pokud ne. tak tady si asi v pr.... Pokud je problém přímo v systému instalace balíčků, tak nejjednodušší cesta je zazálohovat /home adresář, pokud není samostatně a přeinstalace. Jako live distribuci k záchraně dat doporučuji Pupy Linux. Při zazálohování Home by ti mělo většina nastavení zůstat. Pokud někdo ví něco víc rád se poučím.

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
« Odpověď #7 kdy: 06 Července 2009, 19:54:33 »
díky TIBORE, ale NEMEC mi už pomohl vyřešti ten 1. problém, teď je tu ten s instalací XAMPP... momentík stáhnu instalační soubor, zkusím instalovat, pokud se ten problém objeví znovu, ozvu se )jsem si tím takřka jistý, že se objeví)
m@estorm

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
« Odpověď #8 kdy: 06 Července 2009, 20:04:34 »
Už jsem tam zde, tím problémem je zdánlivá banalita: v systému souborů nemám složku opt, do které se běžně lampp (xampp) instaluje, předtím jsem ji jednoduše přes nautilus vytvořil, ale po snaze lampp spustit se mi v prohlížeči místo kalsického xampp vzhledu zobrazila nějaká chyba... tedy mám postupovat stejně jak jsem již postupoval a tuto chybu zde opsat?
m@estorm

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 06 Července 2009, 20:05:27 »
Bohužel příliš málo informací, v repozitářích není, takže pravděpodobně nevyřešené závislosti, tohle se nedá řešit bez více informací.

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Re: Xampp nejde nainstalovat, v systému souborů nemám složku opt,...
« Odpověď #10 kdy: 06 Července 2009, 20:07:15 »
zkusím si ještě chvíli poradit sám, případně se ještě ozvu zatím Vám všem moc děkuji, bez Vás bych ještě ani svůj systém "neviděl"... ;-)
m@estorm

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.