Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 + fullscreen flash (Adobe) + Compiz + Nvidia6200  (Přečteno 1842 krát)

petrakis

• Stálý člen
  • **
Ubuntu 9.04 + fullscreen flash (Adobe) + Compiz + Nvidia6200
« kdy: 10 Července 2009, 10:12:04 »
Snad nekomu pomuze nasledujici navod jak prehravat flash videa s Adobe pluginem (napr. megavideo) na fullscreenu.

Kliknutim na fullscreen mi browser pokazde padal, takze tady je reseni.
Omlouvam se ale mam anglickou instalaci:

Nejdriv Compiz:
pokud nemate nainstalovane tak nejdriv je potreba nainstalovat Advanced Effect Settings a pak uz postupujeme takhle

General -> General Options -> a vypnout "Unredirect fullscreen windows"
Utility -> Workarounds -> a vypnout "Support legacy fullscreen"

Je mozne ze tohle samo o sobe nestaci (u mne nestacilo) takze spustime si video, pravy klik na video (zobrazi se settings a About Adobe Flash Player), klik na settings a treba vypnout hardware acceleration. Pote fullsreen nabehne. Nasledne tim samym ukonem hardware acceleration muzete znova zapnout. Doufam ze to nekomu pomuze.

Na zaver cely zivot sem jel na windowsu, Vistu jsem vynechal, ohledne 7-ky velice spokojeny. Z linuxu sem mel vzdy obavy a moje momentalni pocity po instalaci Ubuntu jsou hlavne ze konecne muzu pracovat ( programator) a ne pokazde neco resit. A to jsem dost narocnej, no po dvou dnech mam desktop na miru se vsim vsudy.
« Poslední změna: 10 Července 2009, 10:15:07 od petrakis »
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Re: Ubuntu 9.04 + fullscreen flash (Adobe) + Compiz + Nvidia6200
« Odpověď #1 kdy: 08 Srpna 2009, 03:28:08 »
Díky moc...
tenhle problém s fullscreenem flashe řeším už asi 2 měsíce. Ale tohle by mě opravdu nenapadlo. Už je to ok.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2009, 15:31:08 »
Já to řeším trošku jinak.
Compiz podporuje i lupu obrazovky. Tlačítlko Super + kolečko na myši.
Okno videa si tak zvětším přes celou obrazovku a většinou v ucházejíci kvalitě. Zvětším si tak i videa co normálně nepodporují Fullscreen vůbec.
Fire's in my soul, steel is on my side

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2009, 10:32:46 »
Já to řeším trošku jinak.
Compiz podporuje i lupu obrazovky. Tlačítlko Super + kolečko na myši.
Okno videa si tak zvětším přes celou obrazovku a většinou v ucházejíci kvalitě. Zvětším si tak i videa co normálně nepodporují Fullscreen vůbec.

To delam taky, ale jde nejak schovat kurzor mysi?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.