Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přihlášení do Ubuntu server 9.04  (Přečteno 787 krát)

Jack

• Návštěvník
Přihlášení do Ubuntu server 9.04
« kdy: 11 Července 2009, 03:26:03 »
Zdravim
mam problem se prihlasit do systemu na serverove verzi ubuntu. Nemuze mi nekdo pomoct co se tam ma zadat? Protoze kdyz tam dam stejny login a heslo jaky sem zadaval pri instalaci pise "login incorect". Chtel bych ho vyzkouset nez ho dam na muj server a jelikoz sem vzdy pouzival widle tk si nevim rady. >:( Díky za odpoved

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Re: Přihlášení do Ubuntu server 9.04
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2009, 09:37:32 »
No podívej, pokud hlásí, že heslo není správné, tak opravdu správné není. S tím se budeš muset nějak popasovat a příště pro zkoušební instalace používat i tužku a papír  ;)
Ale nyní vážně: pokud uvažuješ o serveru, tak podle mých zkušeností verze 9.04 opravdu vhodná není. Poslední vhodná verze pro tyto účely je v tuto dobu verze 8.10 ve které funguje vše co potřeba bez nutností progooglovat celý svět. Věř mi, zkušenosti co jsem posbíral hovoří jasně. Nedoporučuji. Ve verzi 8.10 je vše co potřeba pro tyto účely v dobrém stavu bez podstatných bugů a sprovoznitelné to je ihned po instalaci bez dodatečného dolaďování případných chyb.
Verze 9.04 je úplně jiná káva. Verze programů v jeho repozitářích jsou vyšší a jsou zatížené mnoha interními chybami, anebo úplně jinou funkcionalitou. Typickým příkladem je Samba. A s tou určitě počítáš. Jinými slovy řečeno, pokud si 9.04 nainstaluje běžný user a bude se snažit připojovat do sítí, tak mu to tento systém umožní aniž by si nečeho všiml. O tom žádná. Pokud ovšem tento user ve vědomí, jak krásně to pracuje začně uvažovat o serveru, tak záhy po instalaci narazí na problémy souvidející s překotným vývojem aplikací pro rozjetý vlak Ubuntu, ve kterém ovšem u řídícího panelu již nesedí posádka pevně třímající otěže řízení  :)  Opravdu je tam příliš mnoho změn a "staré dobré konfiguráky" přestávají sloužit a když se jeden koukne do logů a snaží se, tak se to opravdu nevyplatí. Obecně 9.04 není zralý na toto použití. Nedělej to.
Moje zkušenost je asi takováto: dlouho jsem provozoval servery verze 6.06 LTS. No a když morálně dožily, tak jsem zvažoval co místo toho. A vědom si toho, co jsem výše popisoval v době kdy už 9.04 sklízela úrodu chvály a poplácávání po ramenou od nadšených userů, jsem nakonec instaloval 8.10 s tím, že až zase morálně dožije, tak už tu bude další odladěné LTS. A jak dobře jsem udělal, páč nyní se tu trápím (ale ono mně to baví - to jenom aby to někdo nepochopil špatně) s jednou testovací instalací 9.04 jako souborového serveru.
Frkni tam 8.10 a budeš tleskat.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

dog.big

• Aktivní člen
  • *
  • inactive :/
Re: Přihlášení do Ubuntu server 9.04
« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2009, 14:33:46 »
Jack: radím zkusit při zadávání mít zapnutů CAPS LOCK případně NUM LOCK.. (je možné, že tyto funkce byly zapnuty při instalaci)  8)
Momentálně Linux INACTIVE.. problém s IGP
My powerful PC :D: Laptop Toshiba L40-14D, CPU: Intel Celeron 1,73Ghz, Chipset: Intel GL960, RAM: 3GB dual ch., VGA: Intel x3100, HDD: 120GB Toshiba, Snd: Realtek HD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.