Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mám XAMPP a do htdocs jsem si nahrál framework cake a vykazuje mi tyto chyby  (Přečteno 4002 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Dobrý den,
učím se php a mysql a rozhodl jsem se pro xampp a při vložení cake složky do htdocs (nevím jak nakonfigurovat xampp, aby mi php běželo z jiné složky, než z htdocs) mi po spuštění localhost/cake ukázalo tyto chyby a já nevím, jak je opravit:
1. Warning (512): /opt/lampp/htdocs/cake/app/tmp/cache/ is not writable [CORE/cake/libs/cache/file.php, line 263]

2. Notice (1024): Please change the value of 'Security.salt' in app/config/core.php to a salt value specific to your application [CORE/cake/libs/debugger.php, line 557]

3. Notice (1024): Please change the value of 'Security.salt' in app/config/core.php to a salt value specific to your application [CORE/cake/libs/debugger.php, line 557]

4. Your database configuration file is NOT present.
Rename config/database.php.default to config/database.php

Předem Vám všem děkuji za rady cítím, že s tímhle si sám neporadím...
Teď mě napadlo, myslíte, že by mi pomohlo přeinstalovat xampp, nebo ho nahradit instalací všech prvků zvlášť?
« Poslední změna: 15 Července 2009, 11:41:07 od maestorm »
m@estorm

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
1) mělo by stačit změnit oprávnění ke složce: chmod 777 -R /opt/lampp/htdocs/cake/app/tmp/cache/
2) Cake neznám ale pravděpodobně chce změnit nastavení nějaké proměnné (v konfiduraci cake) koukni do manuálu pro cake
3) -> 2)
4) prostě přejmenuj soubor config/database.php.default na config/database.php (cesta je psána od kořene webu) pro jistotu do něj koukni jestli je v něm správné nastavení k databázi kterou používáš

btw jestli neumíš anglicky tak použij http://translate.google.com/ a nemusel by ses ptát
jabber: etnyx@jabbim.cz

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Děkuji za celkem jasnou odpověď jo a anglicky celkem umím řekl bych,
ale stále nemohu přijít na to, kde mám najít ten soubor co ho mám přejmenovat ze souboru config/database.php.default na config/database.php
...
« Poslední změna: 15 Července 2009, 14:22:09 od maestorm »
m@estorm

eXt_r33m

• Aktivní člen
  • *
  • skill :: aggressive-newbie
    • qinta.php5.sk
Kdyz chces mit stranky i v jinem directory staci si prolinkovat htdocs se jinou directory ve kterem chces mit web...
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Děkuji za celkem jasnou odpověď jo a anglicky celkem umím řekl bych...  ;)

:-) nz, tak když si přeložíš poslední tři body tak ty ti říkají to co já :-D v prvním bodu řešení není no :-D

EDIT: pro změnění složky stačí upravit v /opt/lampp/etc/httpd.conf řádku třeba takto
Kód: [Vybrat]
DocumentRoot "/home/etnyx/www/"
kdyz budes mit vice veci na kterych pracujes tak je dobré použít VirtuHost tady jsem dával přiklad zápisu VirtuaHost + manual Apache a mělo by to byt vpohode http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36899.msg271857.html#msg271857 misto DNS staci nakonfigurovat /etc/hosts

« Poslední změna: 15 Července 2009, 14:30:39 od ETNyx »

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Citace
Kdyz chces mit stranky i v jinem directory staci si prolinkovat htdocs se jinou directory ve kterem chces mit web...
Ano to jsem si myslel, ale nevím, jak to umístění napsat např.: z hlavní složky (cd.. nebo jak?) ->myslím tím jak napsat cestu o několik složek zpět...
« Poslední změna: 15 Července 2009, 14:40:06 od maestorm »
m@estorm

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
eXt_r33m má zřejmě namysli toto namysli toto:
http://manpages.ubuntu.com/manpages/hardy/cs/man1/ln.1.html

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.