Používam TVtime - ten nie je schopný zobrať z karty zvuk vo forme digital stream. Dokáže len ovládať mixer na karte. FM tuner dokážem naladiť mojim progamom (urobený podľa vzoru priloženému ku karte), hrá, ale zase do "vzduchu" - vidím na pulse audio volume meter (Recording) že zvuk je, ale nedostane sa na playback.
Jediný program ktorý mi ide je mplayer - naladí FM tuner aj TV funguje dobre. Skúšal som zapping - spadol na Segmentation fault. Všetky programy čo som skúšal (okrem mplayer) majú dátum posledného vývoja cca 1990-2005 (aj tvtime). Samozrejme že nefungujú s novými vecami ako sú v4l2, alsa, puse audio.
Mythv nepoznám, vyzerá že ten projekt žije. Ale nepotrebujem multimediálne centrum.
Preštudoval som trochu problematiku a pokiaľ tomu rozumiem:
- alsa je perfektá, dokáže veľa vecí, ale iba so signálom ktorý prijme od aplikácie
- pulse audio dokáže presmerovať z aplikácie kde človek chce, prijať zvuk z viacerých aplikácií
- ale zobrať zvuk z jednej karty a prehrať na druhej musí zrejme aplikácia sama.
- programy pre analógový signál skončili roku 2005. Odvtedy sa asi len upravujú aby išli v distribúciách. Výnimka sú programy pre multimediálne centrá.