Zdravím,
taky jsem dlouho v JJ válčil se svoji grafikou Intel (Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)), pročítal jsem různé návody a zkoušel všelijak upravovat xorg.conf a nakonec si nainstaloval nové jádro, jak zde výše uvedeno. Jednalo se mi hlavně o sekání fullsteamových videí. Po nainstalování nového jádra se to vyřešilo a všechno šlape dobře. Jedná se o jádro 2.6.30-02063004. Objevily se mi však poté dva zcela jiné problémy:
1) Nemůžu spustit svoji virtuální mašinu (Win XP) ve VirtualBoxu. Po pokusu spustit Win XP se objeví hláška, ať jako root zadám příkaz:
"/etc/init.d/vboxdrv setup"
Po jeho zadání se mi objeví v terminálu následující:
* Stopping VirtualBox kernel module * done.
* Recompiling VirtualBox kernel module
* Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong
Po otevření logu jsem v něm objevil toto:
"Makefile:147: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again. Stop."
Jsem v Ubuntu lama, takže si s tím nevím rady. Může prosím někdo pomoci?
2) Také mi přestala fungovat wifi (Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)). V jádrech dostupných přes repozitáře nabízely Ovladače hardwaru nesvobodný ovladač "Bezdrátový ovladač Broadcom STA," se kterým vše bez problémů fungovalo. V jádru 2.6.30-02063004 však Ovladače hardwaru nabízejí svobodný ovladač "Broadcom B43 wireless driver," ale ať už s ním, nebo bez něj, wifi nefunguje. Může mi někdo poradit, jak nainstalovat původní nesvobodný ovladač či jakkoliv jinak wifi rozchodit?
Budu vděčný za všechny rady. Díky.