Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: displey  (Přečteno 2942 krát)

aldyx

• Návštěvník
displey
« kdy: 15 Července 2009, 19:36:57 »
zdravim,,mam taky problem ze vzdy ak kliknem na displey mi zacne mrznut pc,, a aj okno naskoci len sive a nedotiahne ho :(,, teda raz to natiahlo a bolo tam ze neznamy monitor :( ,,   mam pocit ze to robi odkedy som dal aktivovat graficku ati kartu :( ,, lebo predtym tam bolo ze monitor 22´´   . Inac som cerstvy jednodnovy uzivatel ubuntu takze este v tom neviem prilis robit :(

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: displey
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2009, 19:43:49 »
Ake mas pc a aky monitor. Monitor presny typ a vyrobcu.

Vlastne este napis kde ti to ukazuje aky monitor to ma byt(bol).
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

aldyx

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2009, 20:07:46 »
no skusil som remote grafickej karty,,, a hned nato otvoril displey a uz ukazuje ze monitor 22´´
lenze ak som znova dal aktivovat graficku kartu zase monitor je neznamy,,a tiez hned zacne mrznut pc ak dam otvorit displey.
a PC mam intel core duo, 2MB ram, grafika ATI HD radeon 2600 XT,, a monitor ten je SAMSUNG 2253LW

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2009, 22:32:29 »
S touhle grafnou mám velmi špatné zkušenosti... Mám teda 2600 PRO, ale je to hrůza, hlavně ty nový binárky od ATI
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

aldyx

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2009, 23:04:20 »
ta karta je len docasna,, kedze moja radeon 4670 je na reklamacke,,, ale aj tak na veci to zatial nic nemeni ze mi nejde ten displey

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2009, 17:57:58 »
Takze pokial si to este nevyriesil mozes skusit do xorg.conf pridat parametre svojho monitora.
V terminale
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/X11/xorg.confa do sekcie monitor dopis
HorizSync    30 - 81
VertRefresh  56 - 75
cize by to malo vyzerat takto
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
HorizSync    30 - 81
VertRefresh  56 - 75
EndSection
Informacie som bral z tohto manualu
http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=sk&CttFileID=1811611&CDCttType=UM&ModelType=C&ModelName=2253LW&VPath=UM/200801/20080105125513265_BN59-00671A-Eng.pdf
« Poslední změna: 16 Července 2009, 18:00:07 od TIBOR »
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

aldyx

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Července 2009, 21:46:14 »
vdaka,, ale moc to nepomohlo :( stale monitor neznamy a aj mrzne pri otvoreni displeja:(

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16 Července 2009, 22:12:02 »
vyzkousej drivery radeon Vs fglrx a postni vysledek, pro zacatek bude nejlepsi opustit pole spekulaci (viz . "mam pocit ze to robi odkedy ..") .. potom s tim snad pujde neco delat

aldyx

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Července 2009, 22:29:32 »
no a tie drivery ako mam vyskusat ? mohlo by to byt trosku polopate ,, lebo fakt som zaciatocnik v ubuntu,,, no a ta spekulacia je tak ako vravim,,, ak mam aktivnu grafiku tak monitor neznamy,, ak dam remote grafickej... monitor mi naskoci 22 palcovy

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 16 Července 2009, 23:57:32 »
no, nemam ubuntu a pokud vim, je tam nejakej bordel s runlevelama, ale nicmene genericky takto ::

1) ctrl+alt+f1 skocis do konzole a prihlasis se, pak se pomoci su | sudo -i prepnes na roota
2) zastavis soucasna Xka (? /etc/init.d/gdm stop)
3) zkontrolujes, hestli neni v /etc nejaka zaloha stareho xorg.conf pred fglrx, pokud ano, pouzijes ji
4) pokud ne, tak odloadnes modul fglrx pomoci `modprobe  -r fglrx` a loadnes modul radeon aka `modprobe radeon`
5) odhlasis se z roota a jako normalni user si zapnes rucne xsessnu ?startx a nebo
X :99 &
xauth add :99 . `mcookie` &
DISPLAY=:99 gnome-session

aldyx

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 17 Července 2009, 23:42:54 »
no dneska som uz vymenil kartu za radeon 4670 GDDR4 ,, ale to iste robi,,,, no a to s runlevelami tak neviem ako ale islo mi to az po bod 4 v casti loadnutia modul radeon ako `modprobe radeon` mi vypisalo error inserting radeon :(  .. tak neviem ci mas  niekde preklepy?  lebo ja som fakt uplne zaciatocnik v tom.. a ani len odhlasit sa z roota som nevedel a mussel tvrdy reset :(
 no a robil som to asi takto... prv sa prihlasil : 1: sudo -i
                                                                           2: etc/init.d/gdm stop
                                                                           3: /etc/xorg.conf       a tam neviem presne ale daco vypisalo ze is not abo daco podobne
                                                                           4: modprobe -r         daco vypisalo ze odloudnnute,, 
                                                                           5: modprobe radeon       no a tuna vypisalo ERROR INSERTING RADEON  :(( a este zopar pre mna zatial necitatelnych drobnosti :(((

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 18 Července 2009, 07:36:06 »
3. ta cesta je /etc/X11/xorg.conf
5. zrejme nemas driver radeon nainstalovany, cize v terminale
apt-get install xserver-xorg-video-radeon

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.