Tak přátelé udělal jsem si vlastní analýzu s časovou posloupností a zjistil jsem následovné alespoň pokud jde o můj HW, který se za celou dobu používání distra Breeze a Dapper nezměnil.
Jedná se o neustalé plýživé zhoršování parametrů sítě po nasazení Dappera. U Breezeho si pamatuji, že vždy jela síť na maximum co mohla a proto jsem ji také u tohoto distra nikdy neřešil. Po přechodu na Dappera se vylepšilo mnoho jiných věcí, ale co se parametrů sítě týče tak je stav opačný. Ne, že by nechodila, to chodí. Ale výkon neodpovídá možnostem HW a navíc se mi tu a tam občas objevila situace kdy se po zapnutí síť neaktivovala. Musel jsem ručně. Zase, neřešil jsem to páč občas je pouze občas a to se blbě hledá. Ovšem s výkonem (tedy rychlostí) se stav zhoršoval plynule až do dnešního neakceptovatelného stavu, kdy mám mnoho chyb a kolizí a rychlost přenosu dat je čtvrtinová.
Zkrátka celá existence Dappera na mém HW je o zhoršování stavu parametrů síťového připojení. Poslední výměna síťové karty hovoří za vše. Chipset je stejný, REALTEK, jeho výrobce jiný, ale stav se nezměnil. Něco je špatně, ale protože jsem zásahy do sítě vůbec nečinil, nebude chyba zde, ale u Dappera. Možná špatně implementovány ovladače, možná IPv6 / IPv4 kdopak to ví? Já ne. Sice na síti mohu pracovat, ale NEJSEM SPOKOJEN.
Možná by bylo vhodné, aby se vyjádřili i ostatní uživatelé k síťovým parametrům. Ti kteří mohou samozřejmně. Proměřit rychlosti přenosu dat, zjistit chipset síťovky a porovnat s fyzickými možnostmi HW. Já si osobně nemyslím, že na tomto poli si může Dapper umít ruce.
Není přece možné, aby přenost dat jel 1700kB/s místo 7000-8000kB/s a navíc s tolika chybami. Dráty, kabely a konektory jsou v poho, páč na konec kabelu kde mám Dappera připojím notesa s MacOSX a je po problému. Takže užší okruh lokalizace problému je znám.