Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: sendmail, php a pomalý start  (Přečteno 2044 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
sendmail, php a pomalý start
« kdy: 17 Července 2009, 15:48:29 »
Zdravím,

na svém počítači testuji své php skripty, vše funguje výborně, mám nainstalováno PHP5, MySQL a Apache - to co je v Ubuntu k dispozici v základu. Ovšem nyní jsem chtěl použít funkci mail. Bohužel Ubuntu nic neodešle a ještě se ten skript provádí hrozně pomalu a až asi po 2 min se "dokončí". Zkoušel jsem i podle rad na internetu nainstalovat balíček sendmail-bin (je potřeba i balíček sendmail, nebo je to jen metabalík?), ale nepomohlo to. Navíc když startuje Ubuntu, tak se to zasekne právě na sendmailu (je tam MTA - Mail transport něco a ještě nějaký text). Rád bych ty skripty testoval, než to vypustím do reálu. Nesetkal jste se s tím někdo? Koukal jsem i do manuálu PHP a bohužel, nedaří se mi najít funkční řešení. Není problém v tom, že nemám vlastní IP statickou adresu a je vůbec takto maily možné posílat? Díky za rady.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

petrakis

• Stálý člen
  • **
Re: sendmail, php a pomalý start
« Odpověď #1 kdy: 17 Července 2009, 16:01:14 »
« Poslední změna: 17 Července 2009, 16:04:41 od petrakis »
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2009, 17:56:37 »
No ja mam statickou IP a problem s tim je taky, podle konfiguracnich souboru by to melo jit ale nejde. MTA je Mail Transport Agent a jakonahle se tam dostane tak to padne. Mam dojem, ze to bude mit do cineni s DNS-kami, kde se to pak tluce a zpusobuje ti pomaly start. Podle toho co sem zjistoval, zda se ze je to nejaky vetsi problem a tak sem zkousil exim. Exim je obdoba MTA a  funguje krasne. Spusob kompletni instalace a zprovozneni najdes tady: http://msaifuddin.com/blog/2009/06/21/exim4-on-ubuntu-904/
Doufam ze ti to pomuze.
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 18 Července 2009, 18:04:14 »
Jak na to koukám, nebudu si rozhašovat svůj linux jen kvůli jedné funkci a budu to testovat přímo na hostingu. Ta funkce mail() tam totiž běhá v pohodě. Nevím jak vám, ale mě mail přijde jako poměrně nespolehlivý komunikační prostředek. Nedávno jsem třeba řešil to, že místní kemp, když posílal maily, vůbec nevěděl, že jejich maily jsou označeny jako spam. Bylo to díky tomu, že náš poskytovatel je označen za spamera (holt lidi s Windowsama nedávají pozor a spam se rozesílá od nich). Až potom, co mi poskytovatel sdělil jiný SMTP server, začalo to fungovat. Já nevím, ale tímhle zatěžovat laiky? No nic, jen jsem si chtěl postěžovat, páč kdybych jim tam na to nepřišel, tak si už s mailem neškrtnou a nevěděli proč. A to se bohužel týká i půlky obce. Naštěstí hodně lidí používá web rozhraní, ale to není řešení...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2009, 21:12:34 »
Myslim ze mas pravdu, osobne si myslim ze ani ne tak samotna funkce jako spis cely mailovy protokol jsou zastarale na dnesni dobu a zneuziti ke spamu je primitivne jednoduche. Aby vsak doslo k zabezpeceni protokolu k tomu by byla potrebna kooperace vetsiny velkych ISP po svete, co se mi zda utopii.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.