Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční desktop  (Přečteno 2347 krát)

lee_373

• Návštěvník
Nefunkční desktop
« kdy: 20 Července 2009, 14:01:39 »
Zdravím, tak jsem si včera večer přes synaptic instaloval motivy ubuntu themes a icon.
Když jsem si pak chtěl zapnout jeden skin, tak zmizela okna, zmizely panely, zmizely ikony a zůstal jen wallpapers. Nefunguje ani klávesnice, myš a systém se nerozchodí ani po půl hodině. restart nepomůže a ani obnovení xorg.confu nepomůže. Co teď? to mám dělat nový reinstall? Díky za opdovědi.
Jo a jedná se o 64bit ubuntu 9.04 a prostředí gnome na ext4

vaca

• Návštěvník
Re: Nefunkční desktop
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2009, 16:15:17 »
smažte configurační soubory gnome ve svém domovském adresáři ,ale nejprve provedte jejich zálohu pro případné obnovení.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2009, 19:21:59 »
Zkuste nejdřív: F2 --> gnome-panel --> enter

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

lee_373

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2009, 20:21:42 »
Zdravím a díky za rychlé odpovědi, ale budu to potřebovat trošku více popsat

to: "vaca"  jsem takový běžný uživatel ubuntu, co zná jen pár vylepšení, příkazů a synaptic jako lepší instalátor balíčků, takže přes příkazy nevím jak je smazat, můžeš to prosím  blíže popsat?

to: "Milhouse"  bohužel chlape s klávesnicí, myší a tabletem (ale s tím už od začátku:-)) si ani neškrtnu.

Fakticky na mě po startu prostředí blbě zírá jen wallpapers a toť vše. Ani kontrolka disku na case na mě neblikne, že by se snažil načítat. Prostě mě desktop asi nepochopil co chci a dává mi to jasně najevo.

Jinak jsou ubunta fakt fajn, ale potom co jsem vyměnil grafárnu za ati jsem udělal pěknou blbost, protože na nesvobodných ovladačích nelze běžet (zpomalují systém a to dost a nelze měnit rozlišení pod 1280x1024),
zlatá nvidia

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2009, 20:32:10 »
Neskusal si v prihlasovacej obrazovke vybrat ako sedenie zachranne gnome?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

lee_373

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2009, 22:56:10 »
Zkoušel jsem tak restartovat xorg.conf a taky opravyt balíčky. Ale bohužel nic platné. Tak se obávám že to budu muset řešit reinstallem, teda to vše než nainstaluju a nastavím, tak mi narostou fousy:-(

vaca

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Července 2009, 00:36:50 »
boot recovery mode - root - pak přejít do svého domovského adresáře
Kód: [Vybrat]
cd /home/uživatelpak přejmenuješ adresář .gconf
Kód: [Vybrat]
mv .gconf gconf.backupreboot
pokud ti systém naběhne můžeš pak nastavení programů obnovit v grafice z gconf.backup

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2009, 10:32:13 »
Ani není třeba "recovery mode". Stačí se přepnout (CTRL+ALT+F1) do konzole, přihlásit se a zadat příkazy.

restart GDM:
Citace
sudo service gdm restart

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

lee_373

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2009, 20:40:14 »
Tak zdravím, rad se sešlo hodně i s dobrým popsáním, bohužel ale nic. Né že by rady za to nestály. Věřím že vše je popsáno z praxe a dle nějakého podkladu, ale bohužel někde byla v systému chyba. Teda ne že bych linuxy neměl rád, to bych je tam znova nenapral, ale prostě budu muset svému tučňákovy vysvětlit, že to s ním myslím dobře a že za to vedro tam venku a doma já opravdu nemůžu. Jinak opravdu dík za info, ale bohužel na tuhle vadu to nepomohlo, pomohl až reinstall.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 21 Července 2009, 20:50:20 »
Aj to sa stava. Nehovor tomu reinstal ale kompletne precistenie systemu a nevyznie to tak zle. :-)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vigo

• Návštěvník
    • Osobní stránky
« Odpověď #10 kdy: 17 Srpna 2009, 11:21:17 »
Ubuntu 6.10->7.04->7.10->8.04->8.10->9.04->9.10->10.4
Linux mi jede na stolním AMD, AMD64 i Intelu a na notebooku Dell D820.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.