2 8472: Co jsem
četl na wikipedii a
distrowatch, bylo to komerční jen chvíli, teď už se v tom nepokračuje, to na trustix.com bude asi zase komerční odbočka, možná to má společný už jen název..
Příkazy si samozřejmě napřed nastuduji, ten smailik tam nebyl jen tak
Odzálohovaní je samozřejmě nutnost, proto to píšu a proto jsem se ptal na postup. Disk mám, o partimage vím, ale protože bych rád kopii 1:1 na druhý disk, nepřipadá mi uplně vhodný. Co jsem četl, dělá zálohy 1 partition do image souboru. Ty bych sice mohl "rozbalit" na partitiony na druhém disku, ale údajně je napřed musím vytvořit a to stejně velké a já nevím, jak přesně vyrobit těch 5 partitionů, abych dodržel parametry původních - pro tenhle případ mi přijde vhodnější něco, co dokáže zkopírovat celý disk, všechny partitiony jak jsou, ale ne dd, většina disku je prázdná a nechci na to čekat víkend. V nejhorším zkusím program po programu na nějakém cvičném disku..
2 George.George: pokud možno s 100% jistotou, proto chci udělat kopii disku na jiný a hrát si s tou kopií. Stroj to zas tak starý není (tipuju 6 let), fyzicky snad nepadne.
2 Bad Batz Maru: dík, koukám, že toho tam běží o kus víc, než jsem myslel..
Trochu mě ty posty nakoply správným směrem, na distrowatch jsem kouknul, že trustix má rpm, tak jsem zkusil pár "rpm -q něco" a podle verzí to je někde na úrovní verze 2.2 + maličko updatů. Takže on to možná ten trustix nakonec bude, no zrovna taková "rozšířená" distribuce