Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmenšený prostor plochy  (Přečteno 1170 krát)

uiii

• Návštěvník
zmenšený prostor plochy
« kdy: 20 Července 2009, 15:43:11 »
Čau, mám takový podivný problém. Už před nějakým časem jsem dědovi nainstaloval Ubuntu a vše v pořádku fungovalo až do těď, kdy se občas stane následující problém (problém přetrvává od spouštění do vypnutí, ale jak jsem psal, stane se to jen někdy): celá plocha se zbrazí korektně (pozadí, ikony, ...) ale je jakoby změnšen použitelný prostor na ní, prostě spodní pětina plochy je jakoby nepoužitelná, nejde na ni umístit ikony a když maximalizuju okno tak se jakoby zasekne v té pětině od zpoda a dál se neroztáhne, pod plochou je normálně zobrazen panel, ale mezi maximalizovaným okdnem a tim panelem tedy vznikne mezera (je tam vidět pozadí). Pokud ale okno nemaximalizuju (je možné menit roztahováním jeho velikost) tak se dá přes to nepoužitelné místo přesunout a zobrazuje se korektně. Je to fakt divné, občas to zpravý restart, ale teď poslední dobou problém už přetrvává několik dnů. Nevíte co s tím? Dík Uiii

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: zmenšený prostor plochy
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2009, 15:49:23 »
Skusal si vypnut compiz?(efekty prostredia)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

uiii

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2009, 16:49:08 »
ty sou vypnuty od zacatku

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2009, 14:18:09 »
Nemoho by to být rozlišením?
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Července 2009, 14:43:48 »
Napadá mě, že se někde dá nastavit neaktivní část plochy, prostě takové místo, které maximalizované okno nepřekreje. Akorát je divné, že to dělá jen občas.
Dělá to u vícero uživatelů? Když tak vytvořte dalšího.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.