Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunguje heslo  (Přečteno 1224 krát)

jipi53

• Návštěvník
nefunguje heslo
« kdy: 22 Července 2009, 18:20:09 »
Koupil jsem nb s Vistama. Protože Visty jsou paskvil, rozhodl jsem se pro Ubuntu. Udělal jsem instalaci k Vistám abych měl oba OS. Vše v pořádku až do okamžiku, kdy po restartu zadám, že chci aby naběhlo Ubuntu. Objeví se základní obrazovka a okénko, kam se má napsat heslo. Pokud zadám heslo, které jsem 2x napsal při instalaci, tak se objeví hláška, že mám špatnou velikost písmen, nebo nic. Jak kdy. Tím pádem se nedostanu dál. Když jsem zkoušel dát možnosti a tam ty různé nabídky ke spuštění tak jsem se přes to heslo nedostal. Když se mi to stalo při prvním nainstalování, tak jsem si řekl, že jsem blbec, co si nepamatuje heslo. Odinstaloval a nainstaloval, zapsal heslo a teď už to heso vím na 1000% a ...... zase stejné. Vzhledem k tomu, že jsem začátečník, tak už nevím kudy kam. Poradí mi někdo?

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: nefunguje heslo
« Odpověď #1 kdy: 22 Července 2009, 18:37:12 »
Dobrý den, na 1000% děláte něco blbě Vy a ne systém, ale poradím Vám. Nabootujte do recovery mode a změňte si heslo pomocí:

Kód: [Vybrat]
passwd jmeno_stavajiciho_uzivatele
A pak zadáte nové heslo.

P.S. Při přihlašování se nejprve zadává jméno a potom teprve heslo... Kdysi jsem takto asi pětkrát psal heslo, než jsem si uvědomil, že mám zadat jméno uživatele... Jo, nemáte náhodou chybu ve jméně uživatele?
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2009, 21:51:18 »
Ještě si ověřte tyto možnosti (zkuste si to heslo napsat na místě jména/loginu, abyste viděl, zda se správně vypisuje):

1. zapnutý/vypnutý capslock
2. zapnutý/vypnutý numlock
3. správně zvolená klávesnice (USA/CZ)

Potom je taky otázka, jestli při samotné instalaci a zadávání přihlašovacích údajů nebylo něco z výše zmíněného nastaveno jinak, než u přihlašování po instalaci. Taky jsem se s tímto případem už několikrát setkal.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

jipi53

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Července 2009, 11:00:00 »
Vyřešeno. Nevím sice jak, ale včera jsem znovu provedl reinstal a funguje to!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.