Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Různé pozadí v GNOME  (Přečteno 7624 krát)

Syncope

• Aktivní člen
  • *
Různé pozadí v GNOME
« kdy: 23 Července 2009, 11:43:45 »
Dobrý den,
nevím jestli to tu už zaznělo, jestli ano tak se omlouvám, nevíte jestli bude v 9.10 konečně možnost použití různých pozadí na virtuálních plochách (např. kostka atd.) ? Dočetl jsem se jen, že to mělo být už na Interpid, ale nechytlo se to a na Jaunty byl taky nějaký problém, který budou vyšetřovat. Tak by mě zajímalo jestli nemá někdo jakékoliv info.
Díky

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Různé pozadí v GNOME
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2009, 10:47:55 »
Naprd!
Lepší jsou animovaná pozadí :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2009, 14:22:08 »
Jo tohle jsem jednou zkoušel a moc jsem tomu na chuť nepřišel.. jako na efekt je to opravdu pěkné, ale jen když se na ten počítač nehnutě dívám :-D jak žačnu něco dělat, hýbat s okny a podobně tak mě to začne otravovat..
Ale opravdu mě štve, že nejdou nastavit ty různé plochy.. bylo by to rozhodně přehlednější

NoWin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2009, 22:29:19 »
Chtělo by to obojí  ;D

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2009, 10:37:44 »
no tak to by mohlo být hezké.. na každé ploše jiné pohybovátko  :)
Ale to už by si možná z té ram něco ukouslo  :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2009, 12:37:44 »
no tak to by mohlo být hezké.. na každé ploše jiné pohybovátko  :)
Ale to už by si možná z té ram něco ukouslo  :D

Mně todle příde skoro jako prkotina... není to určitě těžký udělat. Teď jen jak někoho k tomu dokopat?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2009, 16:52:50 »
Ano prkotina to je :-) ale ty různé pozadí se hodí..Nevím jak těžké je něco takového udělat, na kde to už přece je ne? Ale když říkali, že už to pro gnome udělané bylo ale nefungovalo to tak to asi jen tak nebude.. Teda nemůžu soudit nejsem programátor

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2009, 17:18:12 »
v kde 3.5 to bylo naposledy.. v gnome byla nějaká chybka, která měla být odstraněna tuším s gnome 2.26 s tím, že by se dala vypnout tapeta v nautilu, čímž se potom dal zprovoznit wallpaper plugin v compizu, který je momentálně nefunkční, pokud nám nautilus spravuje plochu.. nautilus se dá myslím nějkým způsobem opatchovat, ale není to moc hezké řešení.. každopádně ani s novým gnome to nejde zprovoznit, pokud je mi známo, takže vás asi nepotěším.. všechna řešení typu wallpapoz jsou pomalá nebo nějakým způsobem nepoužitelná.. :)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

partner56041680

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2009, 18:48:51 »
V KDE 4.3 také jdou měnit tapety na každou plochu zvlášť (včetně pohyblivé zeměkoule, tapety měnící se podle počasí, let mezi hvězdami,...) + na každé z nich můžete mít jiné plasmoidy. Co vím, tak v Gnome (nepoužívám) by to mělo jít řešit přes compiz, ale to je zbytečně krkolomné řešení :)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2009, 19:36:48 »
v kde 4.3 už to jde? nějak jsem tu funkci asi opomněl.. :)
edit: asi mi stále nějak uniká.. sice umím nastavit různé plochy, ale donutit je, aby pracovaly jak mají, pokud užívám compiz, to je věcí jinou.. (tak nějak nerozumím tomu konceptu, kdy člověk oddálí plasmu jako takovou a nastaví si co potřebuje a používá jednu určitou.. nejde to nějak jednodušeji?)
« Poslední změna: 29 Července 2009, 19:52:53 od Vitaa »

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 30 Července 2009, 09:18:10 »
To partnerčísla: No přes compiz to nejde, jedině že by se jak říkal Vitaa opatchoval nautilus ale to prý není dobré :-/ tak nevím snad se toho i my gnomisté dočkáme, na KDE se mi rozhodně přecházet nechce  :(

partner56041680

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Července 2009, 09:46:17 »
1. sorry za ten trapný nick, jsem přihlášený pomocí addonu pro mozillu - bugmenot :D
2. v kde 4.x.x takřka zbytečné používat compiz, když v něm je integrován Kwin
3. pokud si chceš dát na různá pozadí rozličné tapety a plasmoidy, pak musíš plasmu oddálit, dále stiskneš configure plasma a zatrhneš položky - Different activity for each desktop + Use a separate dashboard, poté stačí plasmu přiblížit (vrátit do normálu), vybrat si plochu a změnit ji dle libosti. /návod pro KDE 4.3/

citace z abclinuxu.cz:
Citace
Plasma, jak známo, obsahuje Aktivity (obdoba virtuálních ploch). V KDE 4.2 půjde tyto Aktivity provázat s virtuálními plochami, ale co je důležitější, může jim být přiřazen určitý Kontext (práce, zábava, atp.). Běžící aplikace pak mohou v závislosti na kontextu upravit třeba své zobrazení (např. Kopete může v kontextu "práce" zobrazovat jen pracovní kontakty).
« Poslední změna: 30 Července 2009, 09:52:56 od partner56041680 »

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 30 Července 2009, 12:07:27 »
No ano, to vím, že to tak funguje, ovšem compiz je pro mě zatím pohodlnější než kwin.. kwin ještě chvilkou používat nehodlám..  :) proto se budu muset asi spokojit s jednou tapetou pro každou plochu..

partner56041680

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 30 Července 2009, 13:02:05 »
Někdo z nás to blbě pochopil... :D Plasma nemá takřka nic společného s kwinem, kromě toho aby byly panely průhledné apod. Takže pokud budeš chtít mít na každé ploše jinou tapetu - nic ti v tom nebrání :D Klidně si můžeš používat compiz a mít každou plochu jinak ;) /pokud jsem to tedy dobře pochopil :D, jinak sorry za spam/.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 30 Července 2009, 16:01:47 »
Partner ty ale asi mluvíš pouze o KDE ne?

partner56041680

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 30 Července 2009, 16:04:52 »
ano, bylo to vše o KDE, sorry za OT

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 30 Července 2009, 20:04:57 »
no právěže tak to asi nefunguje :) (plasma sice umí jakoby jiné workspace, ovšem není to použitelné jako samostatné plochy.. bavili jsme se tu o compizu a kwinu, protože to  jsou výchozí window managery a díky nim se přepínáš na jiné plochy.. v plasmě se můžeš sice přepínat na jiné plochy, které můžeš nastavit jinak, ale nefungují prostě tak, jak jsme zvyklí..) no a podle google není zatím možnost mít na každé ploše jiný wallpaper..

standa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 30 Července 2009, 22:16:22 »
Má se přece debatovat o GNOME, a ne stále o KDE. My chceme různá pozadí v GNOME.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 30 Července 2009, 23:25:41 »
jak jsem psal výše.. momentální možnost jsou jen programy typu wallpapoz (které jsou nechutně pomalé..) nebo opatchovat nautilus tak, aby nezobrazoval wallpaper a s použitím compiz wallpaper pluginu to rozběhat..

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 31 Července 2009, 10:40:23 »
Vitaa a mohl bys mi vysvětlit co znamená to opatchování nautilu? Je to složité?

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 31 Července 2009, 12:32:56 »
http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6199
sice starý post, ale nic lepšího jsem nevygooglil.. zajímal jsem se o to, než jsem přešel na KDE.. (asi tři měsíce zpátky..)

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 31 Července 2009, 13:16:55 »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

MORTALBAD

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 02 Srpna 2009, 09:03:53 »
Kuknite na toto: http://wallpapoz.akbarhome.com/

je to fajn sice plochu zmeni, ale akO sa uz spominalo vyssie je to sakra pomale a nerobi to presne tak ako by malo, osobne neodporucum. radsej pockat kym to nejako implemnetuju do GNOME

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.