Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xserver a záměna grafické karty [vyřešeno]  (Přečteno 2069 krát)

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
Xserver a záměna grafické karty [vyřešeno]
« kdy: 06 Října 2006, 09:16:00 »
Po aktualizaci balíčků a restartu Ubuntu 6.06 LTS nenaběhne grafický režim s tím,z logu je patrno že místo GK NVidia nadetekoval ATI 7000 (Což teda nechápu) nepomohlo ani aptitude update/upgrade a následné spuštění přes /etc/init.d/gdm start..Tak jsem ručně otevřel xorg.conf že se na to podívám,ale nic moc sem nevyčet.Kromě toho že driver to hlásí nvidia,ale detekovalo to opravdu ATI..Co mám dělat dál?Zaměnil bych to ATI za Nvidia,ale nevím přesně jak tam zapsat že mám kartu GF 6600
« Poslední změna: 30 Července 2010, 03:49:10 od Anna Taliánová »
Jedu na Ubuntu 9.04

lukyn01

• Aktivní člen
  • *
Xserver a záměna GK
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2006, 15:00:36 »
Vyřešeno-Stačilo předělat v sekci ID z PC 0:5:0 na  PC 1:0:0 a po opětovném spuštění nadefonovat CZ klávesnici (jinak nastaveno na qwerty)
Jedu na Ubuntu 9.04

luposovs

• Aktivní člen
  • *
Xserver a záměna GK
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2006, 09:36:25 »
Jo stalo se mne to taky,nicmene mam v planu vyzkouset betu a radej na cisto.Takze 6.06 sem smaz a taham 6.10.Mimochodem aktualizace povazuji za dost slabou stranku distribuce,urcite se vyroji plno lidi kteri budou oponovat jak jsou skvele ale behem pulrocniho cyklu na vyladenem distru k problemum po aktualizaci nedoslo poprve.Ja si s tim poradim ale osobne pro mne to je duvod proc jsem ho treba neinstaloval nekomu jinemu protoze vysvetlovat  napis sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a potom a potom.No s tim bych moc neuspel po telefonu u vetsiny lidi.
OS Ubuntu Edgy Eft-Window manager Beryl,komunikator Google Talk a Gajim.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.