Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mysql (přes XAMPP) reinstalace před každým zapnutím (restartem pc) [vyřešeno]  (Přečteno 2574 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Zdravím, potýkám se s problémem, že při každém opětovném spuštění pc (notebooku) můj xampp nespouští mysql (v xampp control panelu při zapnutí mysql naskočí pouze pokud do terminálu před každým spuštěním xamppu zadám: "sudo apt-get remove mysql-server" a následně: "sudo apt-get install mysql-server" ) což je jaxi nepraktické pokud rozumíte ;-) tedy chtěl bych Vás poprosit, pokud jste se s podobným problémem setkali pokud byste mi s ním mohli tzv.: helpnout ;-) předem dík!
PS.: S mysql začínám (s php dá se říci také -stále), takže v tomto ohledu nejsem zrovna profík...
« Poslední změna: 28 Července 2009, 16:52:18 od Petr Merlin Vaněček »
m@estorm

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
Máš MySql ve službách které se spouští po startu? Systém -> Správa -> Služby

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
 :) máš to tak nějak zmatený, podle toho co píšeš chceš používat MySQL server který je přibalený v XAMPP, ale kdyz nainstaluješ MySQL server pomocí služby aptitude tak nepoužíváš MySQL server z XAMPP nýbrž z distribučního kanálu. Osobně bych udělal toto:

1) stopni a odinstaluj MySQL server který máš z distribučního kanálu, případně nějaké svoje vlastní kompilace, nakonec zůstane jen ten v XAMPP (pokud jiný nepotřebuješ)
2) spusť příkaz
Kód: [Vybrat]
/opt/lampp/lampp startmysql a pochlub se co ti XAMPP vrátí :-) (případně uprav cestu k XAMPP pokud nemáš defalutní)
3) pokud to bude ok tak aby se XAMPP spouštělo automaticky při startu systému vlož do  /etc/rc.local řádku /opt/lampp/lampp start, já to mam takhle (musí byt před exit)
Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
/opt/lampp/lampp start
rmmod pcspkr
exit 0

Edit: oprava pravopisu sorry :-D
« Poslední změna: 28 Července 2009, 16:13:36 od ETNyx »
jabber: etnyx@jabbim.cz

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
Díky Etnyxi! Tvoje rada mi pomohla, bylo to 2-ma mysql servery... měl jsem instalovaný lamp server a xampp a tak jsem to nejdříve stopnul a pak odinstaloval a pak pro jistotu reinstaloval xampp a voilá díky! Teď ještě za chvíli zkusím restartovat noťásek, abych věděl, jestli je to 100% ntní... ale zatím díky!
 ;)
m@estorm

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.